Suradnja ŠPICA, TETRAMAX I SVEUČILIŠTE U SALENTU: TETRaWIN RFID – nova rješenja za praćenje smrznute robe

Iznimna nam je čast najaviti suradnju sa Sveučilištem u Salentu na razvijanju  RFID oznaka za praćenje smrznutih prehrambenih artikala. Cjelokupni projekt  se realizira u okvirima TetraMax financiranja prekograničnih transfera tehnologije na području računalnih tehnologija i kibernetičkih sustava, a fokusiran je na inovativnost  malih i srednjih poduzeća.

Potaknuti dugogodišnjim iskustvom partnera i usklađenosti predloženog  projekta s vizijom TetraMaxa, njihov tim je odlučio prihvatiti prijavu Sveučilišta u Salentu koje ima preko 10 godina iskustva u proizvodnji RFID tehnologija, te ŠPICA Sustave s  25 godina iskustava na realizaciji različitih  RFID projekata.

Našim timovima je uvijek veliko zadovoljstvo raditi na inovativnim rješenjima za koja vjerujemo da će u skoroj budućnosti pridonositi poboljšanju poslovanja. RFID oznake će osigurati nove mogućnosti u procesu isporuke, praćenja, skladištenja i dostavi zamrznutih prehrambenih proizvoda.

Bit će nam vrlo zanimljivo pratiti koliko će nove tehnologije s vremenom poboljšati procese dostave, ubrzati ih, zatim smanjiti troškove, smanjiti mogućnosti dostavljanja zalihe koja nije usklađena kvalitetom i slično. RFID tehnologija donose prednosti za sve koji se nalaze u supply lancu – od dobavljača, dostavljača do klijenta – te na kraju i samog pojedinog potrošača.

 

Kako će nove RFID oznake unaprijediti proces dostave?

RFID oznakama koje imaju sve osnovne SSCC podatke za artikle u pošiljci i prate alarmna stanja temperature skladištenja tijekom transporta i dostave. Podaci se u svakom trenutku korištenjem prijenosnih uređaja mogu očitati i spremiti u bazu podataka u oblaku koja je dostupna sudionicima lanca od proizvodnje i opskrbe do krajnjeg korisnika.

Na ovaj način se smanjuje mogućnost isporuke robe koja nije usklađena s propisanom kvalitetom i osigurava se smanjenje mogućnosti kvarljivosti proizvoda jer RFID oznaka u svakom trenutku osigurava podatak da temperatura nije optimalna i dostavljač može dobiti informaciju koliko je vremena artikl izložen alarmnom temperaturnom okruženju i smije li ga vratiti na propisanu temperaturu ili ga mora ukloniti. Vrlo važno je da i krajnji korisnik prije upotrebe može provjeriti je li proizvod bio izložen alarmnim temperaturnim stanjima kao i sve ostale podatke o samom proizvodu, kao što je porijeklo, valjanost upotrebe…

Predavanje-Špica-Sustavi-na-Tetrawin

Prednosti novih RFID oznaka:

– Novi, napredniji dizajn RFID oznaka

– Mogućnost praćenja RFID oznaka, kontrola parametara i generiranje upozorenja

– SSCC kodiran unutar RFID oznake

– Praćenje temperaturnih alarmnih stanja pojedinog paketa umjesto cijele pošiljke

– Rješenje za svježe i smrznute plodove mora i ostale smrznute proizvode

– Povećanje kvalitete opskrbnog lanca

– Mobilno rješenje za očitavanje stvarnih podataka iz oznake pri isporuci kupcu

– Osigurati da kupci ne dobivaju loše proizvode

 

Za više informacija kontaktirajte nas na: info@spica.com

SHARE