Zašto uložiti u sistem za praćenje osnovnih sredstava?

Da li su vaša osnovna sredstva na sigurnom?

Kada ne znate tačnu lokaciju i status vaših osnovnih sredstava postoji velika mogućnost da će se osnovna sredstva izgubiti ili nekim ‘čudom’ nestati. Posledica toga može biti gubljenje vremena na traženje osnovnih sredstava, smanjenje produktivnosti i bespotreban trošak da se izgubljenio sredstavo nadomesti.

Šta bi sistem za praćenje osnovnih sredstava treba da ima?

Ključni aspekti sistema za upravljanje osnovnim sredstvima su upravljanje i finansijsko izveštavanje. Životni ciklus nekog sredstva počinje nabavkom iskog i puštanjem u rad, zatim se nastavlja kroz održavanje i razvoj i završava povlačenjem iz upotrebe i zamenom. Lokaciju i status treba ažurirati po potrebi, dok u isto vreme moraju biti dostupni izveštaji o statusu, stanju i lokaciji osnovnih sredstava.

Zašto ručno popisivanje osnovnih sredstva nije adekvatno?

Iako vam se možda čini da je ručno popisivanje dovoljno, sigurno znate koliko je to dugotrajan proces, podložan brojnim greškama. Skeniranje bar kodom označenih sredstava i čuvanje tih informacija u sistemu drastično štedi vreme i smanjuje mogućnost grešaka.

Identifikaciju, traženje i ažuriranje lokacije sredstava sistem za praćenje osnovnih sredstava čini jednostavnim i na taj način se mogu izbeći greške u vašoj bazi podataka.

Zašto je neophodno da imate mobilnog klijenta za upravljanje sredstvima?

Pomoću mobilnog klijenta možete pratiti sredstva prema lokaciji, kao i trenutni status prijave i odjave. Takođe možete implementirati redovno zakazivanje održavanja sredstava i imati uvid u istoriju transakcije svakog pojedinačnog sredstva. Popis je još samo jedna od funkcija mobilnog klijenta.

Informacije o sredstvima omogućavaju praćenje:

  • lokacije,
  • prijave i odjave,
  • datuma i vremena dospeća,
  • rasporeda održavanje,
  • istorije transakcija.

Uz to važni dodaci kao što su fotografije, priručnici za korišćenje, ugovori i garancije i ostala dokumentacija mogu lako da se povežu s bilo kojim osnovnim sredstvom.

Frontman Assets, sistem za praćenje osnovnih sredstva, može vam olakšati popis i osigurati da više ne nastaju problemi kao što su sredstva koja “čudom” nestaju. Za više informacija slobodno nas kontaktirajte ili pogledajte našu web stranicu.

SHARE