Upravljanje energijom u hotelskim sobama

Globalni fokus na to da budemo ‘zeleni’ diktira razne inicjative koje se temelje na uštedi energije. Međutim, kada su u pitanju klima uređaji ili bilo šta drugo što uključuje goste u hotelima, većina hotela radi ono što se radilo godinama pre.

Nakon plata zaposlenih, najveći operativni trošak hotela je električna energija i na tom području se krije veliki potencijal za uštede. Danas je najjednostavniji način za uštede na području električne energije imati odlagač kartica na zidu koji isključi napajanje kada gost napusti sobu. Nedostatak te metode, kada je reč o uštedi energije, je kada gosti koji su navikli na ovu vrstu usluge u hotelima zaobiđu ovaj pristup. Kako? Umetanjem dodatne kartice u odlagač onda kada nisu u sobi. Začuđujuće je to da neki hoteli izdaju dodatne kartice baš za tu upotrebu.

Postoje puno efikasniji načini za uštedu energije koji ujedno povećavaju prijatnost boravka gostiju. Obzirom da gosti, osim kada spavaju, većinom nisu u sobama trik je u tome da se osigura da se energija ne troši uzaludno kada nema nikoga u sobi. Ako koristite senzore pokreta u sobi koji su povezani sa bravama hotelske sobe, moći ćete pratiti da li je soba zauzeta ili ne, a da pritom ne ometate gosta. U trenutku kada nema nikoga u sobi možete smanjiti potrošnju energije hlađenja/grejanja i osvetljenja. Ovakva praksa može uštedeti 40-50 % energije u sobi dok gost nikada neće primetiti razliku. Ako želite na ovaj način ulagati u upravljanje energijo, prvo morate istražiti kako se meri potrošnja električne energije u hotelskoj sobi.

Nakon toga morate proveriti šta je najveći potrošač energije i ne trošiti vreme na nešto što zanemarivo utiče na potrošnju električne energije. Ljudi pretpostavljaju da neke stavke, poput energetski efikasnog televizora, imaju puno veću potrošnju od stvarne potrošnje.

Preciziranje šta troši većinu električne energije u sob, moći ćete s malom investicijom doći do velikih ušteda. Takva investicija obećava povrat investije u manje od dve godine. Za više informacija o najboljim praksama u hotelima kontaktirajte nas.

SHARE