U Beogradu, 12.10.2016., održana je prva regionalna konferencija o sistemu za praćenje i popis osnovnih sredstava Frontman Assets

Zahvaljujemo se svim učesnicima konferencije!

dsc_0269

U kompanijama i organizacijama u kojima se popis osnovnih sredstava obavlja ručno, umesto da se koristi bar-kod i odgovarajući mobilni računari, pametni telefoni ili tableti, popis traje i deset puta  duže i angažuje srazmerno više ljudi. Pri pomisli na popis osnovnih sredstava, bilo koji odgovoran i precizan čovek, osetiće nelagodnost.  Nema mnogo aktivnosti u okviru preduzeća koje će angažovati  toliko vremena kao popis, a da pri tom rezultat, ipak i opet, bude neprecizan. Analitičari su uočili da odgovorni za popis u novembru i decembru potroše  oko 80% svog vremena da bi izvršili popis, a samo 20% za obavljanje redovnog rada.  Takođe,  utvrdili su da je najmanje 20% sredstava pogrešno popisano!  Jasno je da što je više osnovnih sredstava, to je problem izraženiji.

Interesovanje za  rešenje Frontman Assets pokazuje broj učesnika konferencije iz 40 preduzeća.

dsc_0252

Dobrodošlicu prisutnima poželeo je Darko Korać, direktor Špica Centra i ukratko predstavio čime se Špica bavi. O rešenju za praćenje i popis osnovnih sredstava Frontman Assets, Darko je izneo osnovne informacije, stavljajući težište na sam početak procesa upravljanja sredstvima – na evidentiranje i označavanje osnovnih sredstava. Koliko je tema bila interesantna pokazali su prisutni postavljajući  pitanje za pitanjem.  Pored iskustva iz Pošte Srbije, više detalja o implementaciji poslednje verzije  rešenja Frontman Assets u Alpha banci, Novostima i hotelskom lancu Valamar iz Pule,  na koji način vode računa o osnovnim sredstvima, zašto su se odlučili za naše rešenje i koliko im je pomoglo, ispričao je Predrag Treskanica.

dav

Demonstraciju sistema smo ostavili za kraj konferencije, i to je definitivno bio najzanimljiviji deo. Igor Kokorović – autor rešenja i Marko Višnjić  – konsultant i jedan od implementatora, demonstrirali su prisutnima tehničke karakteristike i arhitekturu sistema, kao i osnovne funkcionalnosti, zatim na koji način se praktično radi popis uz pomoć terminala i kako se prate osnovna sredstva, odnosno promene koje se odnose na osnovna sredstva.

dav

Po završetku konferencije, prisutni su i dalje imali pitanja i strpljivo čekali na odgovore.

Prva regionalna konferencija o sistemu za praćenje i popis osnovnih sredstava, ocenjena je od strane prisutnih visokom ocenom ( 4,5).

dsc_0281

Još jednom, veliko hvala učesnicima. Za sva dalja pitanja i saradnju stojimo vam na raspolaganju>>>

dsc_0273

 

SHARE