Šta kažu najnovija istraživanja o tome šta je ključ uspeha prodaje?

Kako bismo tržištu ponudili što bolja rešenja za dinamične i kompleksne radne procese, uvek moramo biti u toku sa vremenom, ili čak ispred vremena, svesni stalne promene i širenja informacione tehnologije i toga što ona donosi. Ključni ciljevi, izazovi i područja uspeha u prodaji stalno evoluiraju.

Buduć

Najnovija istraživanja pokazuju kako su razvijanje novih usluga, efikasan i razgovetan prodajni kanal, kao i sposobnost vođenja tima apsolutni ‘must have’ u današnjem svetu (pre)brzih tehnoloških napredaka i dostignuća.

Od tri ‘sastojka’ za uspeh u prodaji, zaposleni firme Špica Centar odlično poznaju dva, koriste i implementiraju. Efikasno upravljamo prodajnim kanalima; na primer, u FMCG prodaji predstavljamo dobru iskorišćenost polica, te se možemo pohvaliti sposobnošću vođenja prodajnog tima koji će napraviti što je više moguće u najkraćem dostupnom roku.

Ako se, na primer, usredsredimo na terensku prodaju i terenske prodavce (poznatije kao trgovačke putnike), naš Frontman sistem omogućava merenje broja njihovih obilazaka, koji su podeljeni prema kategorijama kupaca (ABC). Takođe, postoji mogućnost merenja broja njihovih aktivnosti utim obilascima i, naravno, vreme koje provode na tim aktivnostima. Dakle, na kraju dobijamo tačno izmerenu:

efikasnost terenskih prodavaca = broj aktivnosti / provedeno vreme.

 fmcg

Predviđanja porede budućnost prodaje saneprestano rastućim mamutom, koji će se samo širiti, bez ikakvog zastoja ili odmora. Mora se osvestiti da administracija jako kasni za sistemom i nije kompatibilna sa njim. Pitanje koje moramo sebi postaviti glasi:  „Kako izabrati najbolje rešenje za naše procese, koje ujedno i odgovara našem budžetu i štedi dragoceno vreme?“ Najveći potencijal svakog sistema je ujedno i njegova Ahilova peta. Kako sistemoptimizovati i kako vreme okrenuti u svoju korist?

Ako se pitate kako Vašu FMCG prodaju artikala široke potrošnje učiniti još efikasnijom, javite nam se odmah, pa ćemo u razgovoru sa Vama pronaći pravo rešenje za Vas.
Istovremeno,želimo Vas podsetiti na to koliko terenski prodavci troše svog vremena (levi stub na slici ispod). Previše se vremena troši na administraciju, a premalo na stvarne posete strankama. Našim Frontman sistemom dokazano povećavamo vreme posvećeno posetama strankama.

OdDo

SHARE