Šta donosi ugovor o održavanju?

Reč održavanje nas asocira na troškove koje donosi ugovor o održavanju. Veoma često se dešava da nismo dobro upoznati sa svim prednostima koje donosi redovito održavanje sistema.

U Špici veliki naglasak stavljamo na održavanje sistema.

Problemi koje kupci sa ugovorom o održavanju imaju počinju da se rešavaju odmah i imaju dodatne pogodnosti u obliku popusta, prioritetnog tretmana, preventivnih pregleda i tome slično.

U nastavku ćemo predstaviti sve prednosti ugovora o održavanju i moguće troškove u slučaju da kupci nemaju ugovor o održavanju. U slučaju problema kod sistema kupci se često obraćaju sektoru podrške putem telefona ili emaila. Kod prijave greške radi se zapisnik. Rešavanje problema je u skladu sa statusom održavanja. Prioritetni tretman imaju stranke koje imaju aktivan ugovor o održavanju. Problemi se, u tom slučaju, rešavaju odmah ili najkasnije sledeći radni dan.

Preventivni pregledi i besplatne nadogradnje

U skladu sa ugovorom svake godine se napravi besplatni preventivni pregled celog sistema. U taj pregled ulazi pregled stanja hardware-a i po potrebi se radi nadogradnja na poslednju verziju software-a. Nove licence su besplatne.

Potpisivanjem ugovora produžava se i garancija proizvoda naše sopstvene proizvodnje. U tom slučaju rezervni delovi i usluge su besplatni.

Optimizacija procesa podešavanjem sistema

Redovno održavanje sistema omogućava njegov ispravan rad, a naša pomoć pri postavkama optimizuje vaš rad. U slučaju da imate dodatnih pitanja o ugovoru o održavanju slobodno nas kontaktirajte ili pročitajte u na našoj stranici.

SHARE
Marija Jakopin is a presales consultant. Her field of work is about optimizing HRM processes and RFID tracking. She has an Applicative Mathematics Faculty degree, which enables her to understand the needs of the market from the IT point of view. In her free time she likes to explore tunnels.