Rešenja za upravljanje gotovim novcem

Tržište upravljanja gotovim novcem u maloprodaji raste i razvija se velikom brzinom, a rešenja za upravljanje gotovim novcem pružaju poboljašanu sigurnost, smanjuju administrativne troškove i poboljšavaju produktivnost zaposlenih. Iako je broj kreditnih i debitnih kartica sve veći, a beskontaktna i mobilna plaćanja u porastu, ovi alternativni načini plaćanja samo dopunjuju, a ne zamenjuju upotrebu gotovog novca. Statistika je pokazala da plaćanje gotovim novcem predstavlja više od 80 % transakcija u Evropi.

Gunnebo rešenja za Back-office fokusiraju se na eliminisanje administracije koja zahteva mnogo vremena, kako bi optimizovali procese rukovanja gotovim novcem.

SafeCash Retail Deposit High Speed je vrhunski sistem za upravljanje gotovim novcem za srednja i velika maloprodajna preduzeća, koja rukuju sa velikim količinama gotovog novca. Ovo back-office rešenje omogućava brzo deponovanje i do 1.000 novčanica po transakciji, u različitim paketima i do 12 kg kovanica, koje su istog trenutka zabeležene i izbrojane, a da su pritom sve neprihvatljive novčanice izdvojene, bilo da su oštećene ili krivotvorene.Zahvaljujući naprednim čitačima, brzini očitavanja, algoritmima validacije i softverskom rešenju, u Evropi i šire do danas je instalirano više od 35.000 Gunnebo HS i ostalih cash management uređaja, koji obrađuju novčanice u vrednosti od preko 100 milijardi EUR godišnje. To je rezultat dugogodišnjeg razvoja Gunnebo rešenja za upravljanje gotovinom čiji je cilj da smanje gubitke, povećaju efikasnost i bezbednost procesa i smanje ukupne troškove obrade gotovine, uključujući i vreme rada.

Opširnije o SafeCash uređajima čitajte na našem sajtu >>>

 

SHARE