Pretvorite godišnji smor u godišnji odmor

Pošaljite stari način popisa u zaborav i prepustite se barkod iskustvu

Bliži se kraj poslovne godine, a samim tim i početak nove, što nagoveštava i staru obavezu, koja nas svake godine dočeka barem jednom – POPIS.

Tradicionalna metoda označavanja sa metalnim pločicama koje treba prišarafiti ili zalepiti može se spakovati u kofere ka deponiji, jer je trend prelaska na barkod etikete, koji je u razvijenom svetu odavno standard, već neko vreme i na našem tržištu.

Špica Centar d.o.o. kao deo regionalne Špica Grupe, nudi rešenje problema kod popisa i prelaska na barkod-nalepnice kroz rešenje Frontman Assets. Nalepnice, koje se distribuiraju zajedno sa rešenjem Frontman Assets, samolepljive su sa veoma dugotrajnim i snažnim lepkom, metalizovane radi dugotrajnosti i štampane ribonima na bazi smole, kako štampu ne bi obrisali voda i sredstva za čiščenje.

Zašto barkod?

Do sada popisi su rađeni na način da Komisija ide po preduzeću od kancelarije do kancelarije, po spiskovima traži osnovna sredstva i beleži šta je zatečeno, šta nije, i eventualno neke napomene vezano za rashod i servis, i to sve ručno. To je samo po sebi veoma zamorno, komplikovano i dugotrajno i stvara veliki trošak, jer zaposleni nije na svom radnom mestu, troši radne sate na popis umesto na ono što mu je zadatak, a sve to plaća poslodavac.

Kako izgledaju invenari sa Frontman Assetsom?

Komisija započinje inventar i sa sobom nosi jedan ručni terminal na kom su sačuvani svi inventarni spiskovi. Kod samog ulaska u prostoriju terminalom se skenira barkod na ulazu, dok se na terminalu ispisuje lista osnovnih sredstava koja bi trebala biti u toj prostoriji.

Zatim članovi komisije skeniraju svako sredstvo zasebno i time potvrđuju da su zatekli osnovno sredstvo na nekoj od lokacija.

Koje su prednosti Frontman Assets-a?

  • Skeniranje barkodova umesto čitanja metalnih pločica
  • Upisivanje sredstva automatski po skeniranju umesto ručnog upisa u spisak
  • Kreiranje zahteva za rashod/servis osnovnog sredstva na terminalu
  • Premeštanje sredstva sa jedne lokacije na drugu

Šta nakon popisa?

Nakon popisa, administrator jednim klikom prebacuje podatke sa terminala na računar i generiše izveštaj o sprovedenom popisu, štampa ga, članovi Komisije potpisuju i popis je gotov.

Šta statistika kaže o ovom rešenju?

Statistike pokazuju da je za firmu koja ima 2 000 osnovnih sredstava na jednoj lokaciji potrebno 10 dana za obavljanje kompletnog popisa i pripreme izveštaja. Sa Frontman Assetsom uštede vremena su 50%, odnosno za istu firmu sa ovim rešenjem potrošili biste 5 dana za popis i vratili se svojim redovnim aktivnostima 5 dana ranije nego kod ručnog popisa.

Ako 5 dana pomnožimo sa 8 sati rada i sa 3 člana komisije dobićemo 120 radnih sati koje bacamo u vazduh radeći popis ručno, a tačnost prikupljenih podataka je i dalje veoma upitna.

U ovom slučaju rešenje Frontman Assets bi se isplatilo kroz 4 popisa, a što je broj osnovnih sredstava veći, to je i isplativost brža.

Dodatna ušteda

Sa Frontman Assetsom dodatno ćete uštedeti na vremenu ukoliko koristite neki od računovodstvenih softvera koji imaju mogućnost importa podataka u csv ili txt formatu, jer Frontman ima mogućnost da podatke prikupljene u popisu elektronski pripremi i spasi vas ručnih unosa rezultata popisa.

Ukoliko bismo se vratili prethodnom primeru od 2 000 osnovnih sredstava, kod unosa rezultata, uočilii bismo da zaposleni u računovodstvu potroši 20 sati rada.

Dodatna kontrola

Frontman Assets daje mogućnost da u samoj aplikaciji dodelite osnovnom sredstvu pored lokacije i zaposlenog koji zadužuje osnovno sredstvo, ERP kod, tip sredstva, odeljenje/sektor/filijalu, mesto troška i još mnogo dodatnih opcija, kao što je čuvanje skeniranog računa, garantnog lista, servisnog lista i sl.

Više lokacija?

Ukoliko je vaša firma rasprostranjena na nekoliko lokacija, Frontman Assets daje mogućnost pridruživanja većeg broja mobilnih terminala, tako da na svakoj od lokacija možete imati po jedan terminal koji ćete koristiti za popis na toj lokaciji, a podaci se automatski objedinjuju u jednu, zajedničku bazu, bez potrebe unosa ili uparivanja spiskova.

Koliko to košta?

Frontman Assets je rešenje koje se, kako smo već naveli, isplati već kroz nekoliko popisa i kod manjih preduzeća, i stoga ga treba posmatrati kao investiciju pre nego trošak, a u Srbiji se može kupiti u Špica Centru d.o.o. U cenu su uključeni softver, mobilni terminal sa barkod skenerom, etikete i usluge instalacije.

Za više informacija o rešenju Frontman Assets svakako nas kontaktirajte.

SHARE