Prednosti evidencije radnog vremena

Vreme digitalizacije donelo je sve veći broj aplikacija, sistema i digitalnih uređaja. Cilj svega toga je da nam tehnologija olakša procese i smanji rad putem automatizacije. U tom delu poslovanja svakako je i evidencija radnog vremena (uglavnom u saradnji sa kontrolom pristupa).

Kompanije uglavnom vode evidenciju na neki od sledećih načina:

 • Knjiga prisutnosti – knjiga, u koju zaposleni sami upisuju svoje dolaske i odlaske.
 • Deo ERP-a ili nekog drugog većeg IT sistema.
 • Deo interene stranice – zaposleni ili njihovi nadređeni zapisuju podatke koji se odnose na prisutnosti, godišnje odmore, bolovanja, službena putovanja i drugo.
 • S rešenjima koja su namenjena samo evidenciji. Neadekvatna rešenja tog tipa su ona koja:
 1. Nemaju mogućnost integracije s knjigovodstvenim sistemima za pripremu plata.
 2. Nemaju pouzdanu i brzu podršku i servis.
 3. Ne prate nove tehnologije poput kontrole pristupa putem mobilnog telefona, praćenja radnog vremena na terenu s geolokacijom…
 4. Ne podržavaju module koji podupiru administraciju sistema (online javljanje zaboravljenih registracija od strane zaposlenih i odobrenje tih molbi od strane nadređenih putem emaila, modul za uvoz podataka u sisteme za obračun plata…)
 5. Ne podržavaju razne mogućnosti hardvera, zbog čega je potrebno kupiti skupe kontrolere za svaka vrata posebno i opremiti ih kontrolom pristupa.
 6. Ne podržavaju module za raspored rada zaposlenih.

Špicin sistem za evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa Time&Space je sveobuhvatno, modularno rešenje, koje je rezultat samostalnog razvoja i znanja i koje koristi preko 3000 kompanija u 27 zemalja.

vodenje-2Bevidence-2Bo-2Bdelovnem-2B-C4-8Dasu

Time&Space sistem, osim evidencije radnog vremena nudi:

 • Planiranje radnog vremena – planiranja rasporeda i smena pokriveno je sistemom Time&Space pomoću obračunskih alata kao što su Nacrt rada i Radna šema.
 • Špica mobile time – mogućnost registracije dolazaka i odlazaka putem pametnog telefona i zahtev za odsutnostima.
 • PIF modul za obračun plata – iz sistema za evidenciju uzimaju se podaci i veoma lako se obračunavaju radni sati zaposlenih.
 • Upravljanje odsutnostima – nema više papirologije i čekanja na odobrenje godišnjeg odmora. S ovim modulom imate mogućnost uvida u planirane odsutnosti u realnom vremenu, a proces za dobijanje saglasnosti je pojednostavljen i skraćen.
 • Analitika – imate mogućnost obrade podataka i izrade različitih izveštaja.

Sistem za evidenciju radnog vremena podjednako olakšava posao i zaposlenima i nadređenima, štedi vreme, smanjuje troškove i sprečava zloupotrebu.

Špica Centar je deo Špica grupacije i u 6 država zapošljavamo preko 100 stručnjaka. Imamo sopstveni razvoj koji pažljivo prati tehnološke trendove. U kombinaciji najboljih praksi i iskustva u dosadašnjem radu, Špica je vodeća kada je reč o evidenciji radnog vremena i kontroli pristupa.

Za više informacija o našem sistemu za evidenciju radnog vremena kontaktirajte nas ili pogledajte našu stranicu.

SHARE