Pre mobilnog ključa bilo je…

Za većinu tehnoloških događanja postoji sled i razlozi koji su doveli do njihovog stvaranja, realizacije. Početak hotelskih sistema otvaranja vrata, sigurnosti, možemo reći ishodište koje je dovelo do razvoja tehnologije i projekata složenih nadzora ulaza u hotelske sobe je 1976. godina kada su stručnjaci VingCarda izumili prvu rekodabilnu mehaničku hotelsku bravu. Nakon toga sledi magnetska tehnologija krajem 80-tih godina, RFID tehnologija i, na kraju, dolazimo do mobilnog ključa i prvih IoT rešenja. U svim događanjima od samog kraja 80-tih kada je Špica započela sa radom učestvujemo u svim tehnološkim promenama koje se događaju na tržištu. Naši partneri, kao što je VingCard, su svojim inovacijama usmeravali dalji razvoj jednog dela hotelskog tržišta. Mi u Špici smo svojim sopstvenim razvojem i našim znanjima uvek osiguravali brzi transfer znanja, projekata na tržištu Srbije i regije.

Zajednički potpis VingCarda i Špice stoji iza uvođenja prvih hotelskih sistema temeljenih na magnetnoj, RFID tehnologiji i njihovim integracijama sa sistemima upravljanja energijom, POS sistemima… Mobilni ključ i mobilnost, IoT je nešto na šta smo posebno ponosni. To je vrhunska globalna tehnološka inovacija AAH (VingCard) koji jedinstveno osigurava na svetskom nivou unikatnost mobilnog ključa i osigurava mogućnost uvođenja mobilnog ključa u druge uslužne programe. Mobilni ključ nije tehnološki hir već potreba gostiju da zaokruže svoje korišćenje mobilnih telefona još jednom svakodnevnom važnom funkcionalnošću. Našim projektima u hotelu Park Plaza Arena u Puli i One suite u Srebrenom smo osigurali mogućnost realizacije i uvođenja pojma „Mobilnog gosta“ zajedno sa raznim drugim programskim nadogradnjama.

U “Park Plaza Arena Pula”, hotelu iz portfelja kompanije Arenaturist predstavljen je projekat namenjen povećanju sigurnosti i ugodnosti boravka gostiju. Reč je o nadogradnji postojećeg VingCard programa i sistema elektronskih brava sa novim Assa Abloy Hospitality (AAH) ‘Mobile Access’ rešenjem. Nadogradnju je izvela kompanija Špica , a radi se o najnovijem programu i tehnologiji koji gostima omogućavaju ulazak u sobe korišćenjem mobilnih telefona. “Tehnička realizacija projekta napravljena je uz pomoć tehnologije i programske platforme vodeće svetske kompanije za kontrolu pristupa u hotelijerstvu, Asse Abloy Hospitality, njenog ekskluzivnog zastupnika Špice i domaćeg preduzeća koje je razvilao mobilnu aplikaciju Park Plaza Croatia koja se povezuje na AAH sistem”, rečeno je na predstavljanju sistema.

Ponosni smo što gostima možemo pružiti najnovije tehnologije i usluge, i uzbuđeni smo zbog toga što rešenje ASSA ASBLOY Hospitality Mobile Access, koje je instalirala Špica, našim gostima pruža najveći nivo zadovoljstva. ‘ –rekao je Reli Slonim, izvršni direktor Arenaturista.

Zajedno sa upravama i vlasnicima ovih hotela uveli smo mobilnost gosta u Hrvatskoj i široj regiji. Drago nam je što smo još jednom pridoneli svojim radom i znanjem unapređenju hotelijerstva i stvaranju novih trendova. Za više informacija slobodno nas kontaktirajte.

SHARE