Pet koraka do odabira rešenja za popis osnovnih sredstava

Precizno upravljanje osnovnim sredstvima jedna je od ključnih stavki za uspeh vaše kompanije. Bilo da pratite informatičku opremu, vozila ili opremu za iznajmljivanje, čuvanje svih važnih sredstava može izgraditi ili slomiti vaše poslovanje. Ako ste novi u praćenju ili jednostavno niste sigurni odakle da krenete, sastavili smo vam popis koraka koje treba uzeti u obzir kada pokušavate naći savršeno rešenje za upravljanje osnovnim sredstvima za vašu kompaniju.

  • Olakšavanje rada – Obuka korisnika za korišćenje novih tehnologija može biti skup proces koji oduzima puno vremena. Mnogi prodavci nude demonstracije uživo ili čak probno korišćenje softvera za upravljanje sredstvima na ograničeno vreme pre nego što ga kupite.
  • Razmotrite šta dolazi u paketu – Slično kao i kod kupovanja novog računara, lako se možete izgubiti u mnogim zanimljivim, ali bespotrebnim dodacima. Napravite popis funkcija bez kojih ne možete, kao na primer mogućnost praćenja sredstava po serijskom broju ili pregled sredstava na različitim lokacijama, i koristite ovo kao vodič kod odabira rešenja koje vam odgovara.
  • Mobilne mogućnosti – softver za upravljanje sredstvima može da se koristiti na sopstvenom ili mobilnom računaru. Korišćenje mobilnog računara pruža vam mogućnost ažuriranja podataka o sredstvima dok ste u pokretu, umesto da svaku transakciju obavljate s jedne fiksne lokacije.
  • Integracija s postojećom tehnologijom – Ovde se u obzir uzimaju i softver i hardver. Zaobiđite neočekivane troškove tako da pažljivo pregledate zahteve sistema za upravljanje sredstvima koji razmatrate. Budite sigurni da vaš računar i operacioni sistem mogu podržati rešenje koje ste izabrali. Takođe, uzmite u obzir softver koji trenutno koristite. Na primer, ukoliko koristite elementarne metode kao što je Excel, hoćete li moći učitati te podatke u vaš novi sistem?
  • Da li je cena pristupačna? – Pokušati odrediti kolika je zapravo cena rešenja za upravljanje sredstvima može biti pravi izazov. Elementi koji mogu povećati osnovni trošak vašeg rešenja su licence za korišćenje softvera, hardverski dodaci (mobilni računari ili barkod skeneri), ugovori o održavanju, obuka i implementacija. Predlažemo da zatražite ponudu koja uključuje sve što trebate kako ne bi bilo nikakvih iznenađenja kada dođe vreme za kupovinu rešenja za osnovna sredstva.

Za više informacija o tome kako da izaberete sistem za upravljanje osnovnim sredstvima kontaktirajte nas i zajedno ćemo doći do optimalnog rešenja.

SHARE