Otvorite hotelsku sobu vašim mobilnim telefonom

Nedavno je najavljeno da će prvi hotelski objekat u okviru projekta ”Beograd na Vodi” biti hotel  ”W”, brend  hotelskog  lanca Starwood, istovremeno i prvi ”mobile access” hotel na Balkanu koji će gostima omogućiti da koriste mobilni telefon kao ključ za svoju sobu.

Iako se u prvi mah činilo da ovakva primena novih tehnologija nije potrebna u hotelskoj industriji, odnosno da predstavlja luksuznu investiciju, praksa je pokazala upravo suprotno. Implementacija sistema ”mobile access“ za rezervaciju hotelske sobe i otvaranje vrata putem  smart telefona, osim boljeg imidža hotela, donosi i čist profit  jer se eliminišu naknade posrednicima  u rezervaciji, na primer, internet sajtovima. Uz to, sa gostom se komunicira na direktan način, putem besplatne aplikacije za rezervaciju. Iz ovih razloga, hotelski lanac Starwood je odlučio da uvede ovu tehnologiju u  150 svojih hotela širom Evrope i SAD, čemu su prethodili uspešni pilot projekti u dva Starwood hotela.

Oduvek je bezbednost gostiju i njihovih dragocenosti bila visoko na listi prioriteta svakog ozbiljnog hotela, koji na sve načine nastoji da se gost oseća udobno, sigurno i zadovoljno. Zbog ovih potreba, ali i zbog sprečavanja unutrašnjih malverzacija  (nekontrolisano izdavanje mehaničkih ključeva za hotelske sobe i mogućnost neovlašćenog kopiranja), tehnologija napreduje i početkom  sedamedeseth godina na tržistu su se pojavile sigurnosne mehaničke hotelske brave, kod kojih se za otvaranje vrata  koriste kartice sa bušenim otvorima. Ubrzo su se pojavile prve elektronske hotelske brave kod kojih se koriste bar-kod kartice. Za njima dolaze elektronske brave i kartice sa magnetnom stazom, donoseći pravu tehnološku  revoluciju u svet hotelijerstva, pogotovo u pogledu bezbednosti. Početkom ovog veka pojavljuju se prve profesionalne elektronske brave koje koriste  beskontaktnu RFID karticu. Elektronske brave sa RFID čitačima postale su standard mnogih hotela, što stvara uslove za brz prodor i drugih beskontaktnih tehnologija, poput NFC ili najnovije BLE (Bluetooth Low Energy).  Danas, napredni hoteli omogućavaju svojim gostima otvaranje vrata soba putem pametnih telefona, primenom  Bluetooth tehnologije.

Starwood

Nakon projekta globalne integracije mobilnog sistema zasnovanog na upotrebi pametnih telefona i Starwood loyalty programa, koji se koristi za ulaz u hotelske sobe lanca Starwood, koje su inače opremljene VingCard bravama, Assa Abloy Hospitality (bivši VingCard)  tim je odlučio da za pojedinačne hotele pripremi jednostavnije rešenje.

U trenutku kada poznata imena u svetu kreditnih kartica uvode plaćanje putem mobilnih telefona, što predstavlja novu oblast upotrebe mobilnih uređaja, Assa Abloy svojim programskim rešenjem i elektronskim bravama proširuje primenu tih uređaja na područje hotela, počev od hotelskih lanaca, pa do samostalnih i malih porodičnih hotela, tako što omogućava kontrolu pristupa u hotelske sobe korišćenjem mobilnih telefona bez potrebe za kompleksnim integracijama.

Rešenje za mobilni pristup kompanije Assa Abloy (VingCard), tvorca prve elektronske hotelske brave, odlikuje jednostavnost, pouzdanost i sigurnost. Krajnje intuitivno, gost se vodi, korak po korak, od instalacije aplikacije na svom telefonu, pa do registracije i ulaska u sobu. Gostima se omogućava da vide i izmene svoje rezervacije pre prijave i da vide detalje kao što su tip ili broj sobe. Implementacijom ovakvog rešenja, hoteli su u mogućnosti da direktno komuniciraju sa  gostom putem instalirane mobilne. Gost na svom telefonu može da prima obaveštenja o posebnim ponudama ili specijalnim događajima u hotelu, ili da ostavi objektivne komentare o zadovoljstvu pruženom uslugom.

Osim toga, prema nedavno spovedenom istraživanju, 20% gostiju hotela sa 4 i 5 zvedica svrstava ‘’diskreciju’’ u susretu sa osobljem hotela u prvih pet kriterijuma kod odlučivanja da rezerviše sobu u hotelu u kojem su već jednom boravili. Mobilni pristup omogućava gostu da po dolasku u hotel direktno ide do svoje sobe, bez zadržavanja na recepciji,  jer se plaćanje i izdavanje “kjuča” obavlja elektronskim putem. Na ovaj način, tradicionalna recepcija polako gubi na značaju!

Takođe, ne treba zaboraviti ni benefite koje donosi besplatni digitalni marketing. Postoji visoka verovatnoća da će veliki broj gostiju podeliti svoje iskustvo sa prijateljima na popularnim društvenim mrežama. Poznat je primer gde Stiv Voznijak, suosnivač kompanije Apple, u videu koji je podelio na društvenoj mreži, sa oduševljenjem ‘’testira’’ mobilni pristup u jednom Starwood hotelu u okolini San Franciska.

U Srbiji je sve više hotela koji pripadaju svetskim lancima, ali onih drugih; zajedničko im je da dobro razumeju da su savremenom hotelu neophodne nove tehnologije  ukoliko želi da prestigne konkurenciju i osigura što veći broj gostiju. Šta to znači za hotelijere u trenutku kada je veći deo domaćeg turizma zasnovan na kongresnom turizmu i gostima koji veoma brzo usvajaju trendove?

Odgovor je  relativno jednostavan. Menadžer hotela, u oštroj konkurenciji na domaćem tržištu, mora za kratko vreme da pronađe pouzdanog i iskusnog partnera za implementaciju novih tehnologija, koji će mu, pored podrške za standardne sisteme beskontaktnih kartica, pomoći da efikasno i uz minimalne troškove podigne nivo usluga primenom najnovijih mobilnih rešenja.

Više o hotelskim rešenjima na našoj web stranici: www.spica.rs/resenja/hotelski-sistemi