Otvorimo budućnost RFID tehnologijom

Nema više zamaranja sa okretanjem kartice na pravu stranu ni sa pogađanjem odgovarajuće brzine za provlačenje magnetne kartice.
  • Milenijumski
  • Duh vremena
  • Napredak
  • Sigurnost

Ove reči možda neće imati smisla ako se čitaju pojedinačno, ali ako ih spojite dobićete: ”U duhU milenijumskog vremena gotovo da je obavezno da industrija nudi ne samo neprekidni napredak, već da beskompromisno osigurava sigurnost.” Odgovor na ovaj zahtev je u RFID-u. Inovativna elektronska brava koja nudi beskontaktnu tehnologiju je sledeći nivo u osiguravanju jednostavnosti pristupa gostiju. RFID brava sadrži elektromagnetna polja koja automatski prepoznaju i prate uređaje povezane s objektima. To znači da se u zaključanu sobu može ući na jednostavan način, približavanjem kartice senzoru, mobilnim telefonom ispred same brave ili samim približavanjem hotelskoj sobi. Ključan faktor koji je zaslužan da ova tehnologija postaje jednostavnija za implementiranje je činjenica da uređaji postaju sve kompatibilniji. Veliki broj dobavljača RFID brava nudi različita rešenja koja imaju mrežni ili van mrežni način rada i mogu koristiti NFC, QR kodove ili Bluetooth tehnologiju.

Mnogi hotelijeri su zabrinuti zbog troškova, ali važno je napomenuti da RFID brave u poređenju sa magnetnim bravama, imaju duži životni vek pa su i njihove kartice isto tako dugotrajnije. RFID sistemi mogu povećati nivo atraktivnosti hotela ukoliko se iskoriste za upravljanje sistemima za prepoznavanje gostiju, upravljanje sredstvima, perionicama veša, android sistemima za održavanje, pa čak i za upravljanje korišćenja teretane. Prava prednost ovakvih sistema vidljiva je kada se sve ove aktivnosti usklađuju preko jednog jedinog sistemaa.

Tokom velikog projekta renovacije u Grad Hyatt-u u San Franciscu instalirana je RFID kontrola pristupa u 659 smeštenih jedinica na 38 spratova. Cilj projekta bio je da se postavi siguran sistem zaključavanja na vratima svih soba, novi sistem kontrole pristupa i sistem upravljanja energijom u svrhu povećanja ekološke prihvatljivosti. Menadžer hotela je rekao kako se gostima sviđaju RFID kartice. Transformaciju do samog kraja izvela je švedska kompanija sigurnosnih rešenja ASSA ABLOY Hospitality (nekadašnji VingCard Elsafe) čiji je ekskluzivni zastupnik u regiji kompanija Špica0.

Radisson RED, novi brend koji pokušava da se poveže s tim milenijumskim načinom razmišljanja takođe je uveo ASSA ABLOY RFID tehnologiju u svoje hotele. Držeći se navedene misije, nove brave na vratima kompatibilne su čak i sa hotelskom mobilnom aplikacijom. Dakle: milenijumski, duh vremena, napredak, sigurnost.

Za više informacija o naprednim tehnologijama u hotelijerstvu slobodno nas kontaktirajte.

SHARE