Održana konferencija o digitalizaciji HR procesa

Dve internacionalne kompanije i dva partnera u oblasti WFM i HRM rešenja, Špica i Agito, 25. Oktobra, u hotelu Falkensteiner, organizovali su konferenciju posvećenu digitalizaciji kadrovskih procesa. Kolika je bila zainteresovanost za ovu temu, najbolje je pokazao broj prijavljenih učesnika iz 30 renomiranih kompanija.

dsc_1046

Ispred kompanije Špica Centar, direktor Darko Korać, upoznao je prisutne sa sadržajem konferencije i predstavio ŠPICU, istakavši veliko iskustvo i impozantnu referentnu listu na području upravljanja radnim vremenom, na kojoj je više od 3000 kompanija, iz 24 države EMEA regije. Govoreći o digitalizaciji procesa, kao trendu i, pre svega, kao neophodnosti za uspešno poslovanje, predstavio je ukratko ŠPICA rešenja (Time&Space, All Hours, My Hours i Door Cloud) i uveo nas u priču o „core“ proizvodu Time&Space.

dsc_1039

Ispred kompanije Agito, Mateja Celcer, Marketing & Sales Manager, predstavila je Agito i najnovije tehnološke trendove koji utiču na kadrovske procese. Primož Svetek je naveo ključne korisnike iz referentne liste koja je nastala kao rezultat 13 godina rada kompanije Agito i fokusirao se na procese koji se odnose na upravljanje karijerom, obrazovanjem i zapošljavanjem novih ljudi, i na rešenja kojima se ti procesi mogu unaprediti i učiniti jednostavnijim i efikasnijim.

dsc_1048

Rade Matijević, Špica Sales manager, predstavio je detaljnije rešenje Time&Space, posebno sa aspekta digitalizacije procesa upravljanja radnim vremenom i svim bitnim kategorijama koje neposredno utiču na efikasnost i produktivnost zaposlenih. Govorio je o različitim vrstama rada, o mogućnostima i značaju definisanja različitih satnica i radnih šema i različitih kategorija rada i odsutnosti, bitnih za evidenciju prisutnosti i za obračun zarada, kao i o efikasnom upravljanju odsutnostima.

Posebno se osvrnuo na planiranje radnog vremena i izuzetno fleksibilne mogućnosti povezivanja sa rešenjima za obračun zarada i upravljanje kadrovskim resursima različitih provajdera tih rešenja, uključijući i Agito eHRM, ali i rešenja koja implementira SAP, MS, Datalab i drugi.

dsc_1051

Rade je za svoje izlaganje od strane prisutnih dobio sve pohvale. Na njegovu priču o rešenju Time&Space, nadovezao se Nebojša Đurić, iz tehničke podrške Špice, i pokazao na primeru kako funkcioniše modul za pripremu podataka za obračun zarada (PIF – Payroll Integration Framework).

Kao i uvek, predstavljanje rešenja okupiralo je punu pažnju prisutnih. U drugom delu konferencije ostavili smo prostor korisnicima iz dve renomirane kompanije, VIP Mobile i Komercijalna Banka AD Beograd, i to ne da opisuju rešenja koja koriste, već da iznesu praktična iskustva iz svojih svakodnevnih aktivnosti.

Jovana Barjaktarević iz VIP Mobile-a, pokazala je na konkretnom primeru kako su sa Agito rešenjem VIP Factory realizovali veoma uspešnu kampanju, u čijem kreiranju su, uz koordinaciju tima menadžera, učestvovali svi zaposleni, počev od davanja ideja, njihove evaluacije i razvrstavanja, pa sve do izbora predloga koji je dobio najviše glasova. Čitav proces je trajao nekoliko meseci, odvijao se interaktivno, na VIP Intranetu, i nijedna ideja nije odbačena već je dobila svoje mesto u planovima za naredne kampanje. Odličan primer kako uz kvalitetno rešenje, digatalizacijom procesa, kompanija može iskoristiti kreativne potencijale svih zaposlenih i uz njihov angažman, iako se njih 95% ne bavi marketingom, realizovati uspešnu kampanju, a pri tome uštedeti značajna sredstva. Prisutnima je tema bila interesantna, tako se diskusija nastavila i nakon konferencije.

dsc_1058

Vladimir Pirc iz Komercijalne Banke, nakon kratkog uvoda u kojem je kroz datume i brojke predstavio hronologiju implementacije rešenja Time&Space, počev od 2008. godine, i konfigraciju sistema koja je prilagođena tako da maksimalno podržava organizacione i kadrovske rasporede Banke. Mnogima, u prvi mah, nije bilo jasno da je moguće imati u bazi 258 satnica i 724 radne šeme! Vladimir im je praktično objasnio da je to jednostavno i da je veoma korisno.

dsc_1065

Posebno je istakao fleksibilnost i pouzdanost rešenja, što im je omogućilo da sa manje angažovanih ljudi, daleko efikasnije završavaju sve poslove u vezi sa evidencijom prisustva, a posebno one aktivnosti koje su najbitnije za efikasno i pouzdano obračunavanje zarada. Pohvalio je sveobuhvatnost rešenja, jednostavnost korišćenja i otvorenost koja im je omogućila da samostalno naprave efikasan eksport neophodnih podataka za obračun zarada u SAP Payroll. Kako je rekao: „bukvalno, klikom na jedno dugme“.

Za kraj, Martin Sega, iz Agita, govorio je o značaju Identity Managementa, odnosno o implementaciji i upravljanju identitetima u kompaniji. To je potkrepio praktičnim primerima o tome zašto je bitno da se korisnički profili i prava pristupa, definišu na jednom mestu i da se njima upravlja (dodeljuje, menja, ukida) sa jednog mesta u kompaniji.

Za kraj ovog izveštaja, da napišemo da su prisutni u popunjenim upitnicima Konferenciju o digatalizaciji kadrovskih procesa ocenili odličnom ocenom  (4,6).

Još jednom hvala svim prisutnima za učešće!

Za dodatne informacije o rešenjima slobodno nas kontaktirajte.

dsc_1033

Maja Latinović

 

SHARE