Odgovor na ključne izazove pri centralizaciji štampanja etiketa

S obzirom da se distributivni lanci sve više pomeraju prema globalizaciji i time svaki posao unutar preduzeća teži ka tome da bude što efikasniji, tačnost označavanja etiketa i integritet podataka postaju ključni faktori u tom procesu. Preduzeća počinju da shvataju da se označavanja etiketa kakva su nekada bila, ne mogu meriti sa izazovima modernog i agilnog lanca snabdevanja u kom se danas nalazimo. Izazovi kao što su konzistentnost označavanja i brenda, tačnost podataka, usklađenost sa propisima, odziv kupaca i falsifikovanje raznih informacija mogu se savladati all-inclusive strategijom označavanja etiketa.

Označavanje i doslednost brenda

Preduzeća koja imaju međunarodne lokacije često se bore sa nedoslednim sistemima za označavanje etiketa. Decentralizovani sistem preduzeća izlažu rizicima kao što su ljudske greške ili razne varijacije formata etiketa, što dovodi do skupog održavanja i novčanih kazni zbog nepoštovanja pravila poslovanja. Rešenja koja centralizuju štampanje etiketa pomažu pri dostizanju doslednosti označavanja, jedinstvenoj kontroli i standardizovanom brandingu.  Sledeća generacija label lifecycle management rešenja pojednostavljuju saradnju i globalno upravljanje šablonima nalepnica.

Više o opremi za štampanje možete pročitati ovde >>>

Tačnost podataka kao temelj poslovne izvrsnosti

Tačnost podataka eliminiše povlačenje proizvoda i smanjenje produktivnosti, profitabilnosti, ugleda branda i u nekim slučajevima, čak i sigurnost kupca. Preduzeća mogu da osiguraju visok nivo tačnosti podataka tako da integrišu svoju proizvodnju etiketa sa postojećim poslovnim sistemima. Koristeći master data proizvoda u ERP sistemu kao jedini izvor osigurava tačnost podataka, eliminiše greške i izbegava stvaranje duplikata.

Operativna efikasnost, smanjenje troškova i kontinuitet poslovanja

Preduzeća na više (često međunarodnih) lokacija svoje poslovanje usmeravaju prema centralizaciji štampanja etiketa. Samo centralizovana rešenja kontrolišu procese kritične za poslovanje, smanjuju troškove i osiguravaju kontinuitet. Integracija sistema za štampanje etiketa sa postojećim sistemima unutar preduzeća olakšava održavanje, omogućava simultane promene i povećava agilnost poslovanja.

Usklađenost sa propisima i zahtevima kupca

Sve više rastući propisi i regulative, zahtevi kupaca i globalizacija prisiljavaju preduzeća da dobro promisle i reorganizuju proces štampanja etiketa i lanaca snabdevanja. Kako bi se sprečile novčane kazne ili gubitak posla, poslovanju je potrebno fleksibilno label lifecycle management (LLM) rešenje.
Sledeća generacija LLM rešenja omogućava poboljšanje odziva korisnika i usklađenost sa propisima dok uz to smanjuje teret koji je pre bio na IT odeljenju. Korisnici mogu bez problema da naprave šablone etiketa, bez potrebe da ih IT mora modifikovati. Moderna LLM rešenja koriste univerzalne pametne šablone etiketa, koje rade na celoj infrastrukturi printera i podržavaju više jezika na jednoj etiketi. Univerzalni pametni šabloni smanjuju broj dizajna etiketa na nekoliko (u odnosu na hiljade koje su bile pre).
EU direktive, GHS hemijski standardi označavanja, FDA i slični, samo su deo niza koji zahtevaju promene u procesu označavanja. Centralizovani i agilniji pristup ide rame uz rame sa jednostavnošću i brzinom, što dovodi do optimizacije posla i smanjenja troškova.

Zaštita branda i izbegavanje falsifikovanja

Nove tehnologije označavanja postale su moćan alat za borbu protiv falsifikovanja nekih od najvećih svetskih brandova. Online centralizovano i kontrolisano štampanje etiketa omogućava preduzećima da kontrolišu šta, kada i koliko se etiketa može štampati od strane dobavljača. Vidljivost i praćenje u realnom vremenu štampanja etiketa dobavljača sprečava preteranu proizvodnju i falsifikovanje.

Centralizovani label lifecycle management

Label Lifecycle Management (LLM) softver upravlja verzijama, izmenama i promenama pregleda/zapisa. Sigurno čuvanje centralnih dokumenata, odobrenje toka rada elektronskim potpisima i praćenje štampanja smanjuju rizike i osiguravaju da se sve napravi po pravilima i da se zadovolje regulative. Dizajn, revizija i sigurnost funkcije su koje osiguravaju kontrolu i stalni kvalitet štampanja. Ovo je posebno važno za industrije poput farmacije, zdravstva, hrane i pića i ostalih…
Na ovom području NiceLabel platforma pruža najbrži način za konfiguraciju, implementaciju i upravljanje centralizacijom štampanja etiketa. Za više informacija o ovom rešenju svakako nas kontaktirajte.

SHARE