Najveći projekti Špica Grupe u 2015. godini

U Špica Grupi polako prelazimo okvire bivše Jugoslavije, što i dokazuje sve veći broj projekata na Bliskom Istoku i šire.

Trend se nastavlja i u 2016 – trenutno radimo na velikom projektu u Abu Dhabi-ju, gde implementiramo kontrolu pristupa u zasebne prostorije, kao u “common rooms”. Radi se o integraciji našeg sistema za kontrolu pristupa Time&Space sa sistemom svetske kompanije na području sigurnosti ASSA ABLOY Hospitality.

Projekti iz 2015. na koje smo posebno ponosni:

Tornado Tower, Doha Katar

Naši novi i modularni uređaji za kontrolu pristupa Zone Wing i Zone Door, koji su rezultat ličnog razvoja hardware opreme, mogli smo pružiti sigurnost najvišeg kvaliteta u 195 metara visokom tornju u Dohi, u Kataru.

Doha Tornado Tower

Mobilna kontrola pristupa

Krajem 2016. smo podržali i nove HID čitače za kontrolu pristupa, koje preko Bluetooth – a omogućavaju otvaranje vrata putem mobilnog telefona. Pogledajte kako naš Žan otvara vrata u Ljubljani:

Mobilni dostop v prostore

Glasovno vođenje skladišta u Gorenju i Ledu

2015. godine realizovali smo dve instalacije glasovnog pickinga u skladištima. Projekti u kompanijama Ledo i Gorenje  su pokazatelj da se ta tehnologija sve više uvodi, zbog velike uštede vremena i tačnosti pickinga. Voice znači, da radnici imaju slobodne ruke i oči, zbog čega su u mogućnosti da pripreme mnogo više isporuka. Pogledajte video:

Gorenje Video

Luka Koper sa savremenom kontrolom pristupa

U Luki Koper smo po posebnoj porudžbini instalirali savremenu kontrolu pristupa i prilagodili je njihovim procesima. Na taj način smo im omogućili upravljanje posetiocima i sve zajedno integrisali sa njihovim postojećimi IT sistemima.

Luka Koper

Novi načini registracija i integracija sa Milestone

Špicino rešenje za registraciju radnog vremena i kontrolu pristupa Time&Space prošireno je i na nove terminale: IrisID (biometrijsko rešenje, koje je bazirano na očitavanju zenice oka), Android Time Terminal (registracija sa karticama na Android telefonima) i Aperio Online sistemi.

Time&Space od sada ima mogućnost povezivanja sa najvećim proizvođačem sistema za video nadzor – Milestone, i upravo iz tog razloga smo postali “Milestone solution partner”.

U oblačnoj usluzi All Hours registracija putem Bluetooth Low Energy Beacon-a

Broj korisnika naše usluge za registraciju radnog vremena, All Hours povećao se za 40% u 2015. godini. Ovu uslugu sve češće koriste i veće kompanije (iznad 80 zaposlenih).

All Hours nudi novu mogućnost, registraciju putem mobilnog telefona, koristeći Bluetooth Low Energy Beacon. Ovakav način registracije košta oko 30€ i daje brže i potpuno tačne i sigurne podatke.

BLE

My Hours – za beleženje rada po projektima

My Hours (koji ima najveći deo korisnika u inostranstvu) postoji već skoro 10 godina. Ove godine smo ga unapredili i postavili na novu platformu. U 2016. godini radili smo na što bržem razvoju sve popularnijeg rešenja, koje omogućava da beležimo koliko vremena potrošimo na kom projektu, šta je pogodno kada treba da izračunamo koliko smo vremena (= novca) potrošili na kog klijenta ili projekat. Od maja 2016. godine MyHours je moguće dobiti i kao app za Apple i Android telefone.

122

Regionalni događaji

U Makedoniji smo u jednoj od najvećih banaka (Ohridska Banka) instalirali kontrolu pristupa u poslovnoj zgradi Ohrid. Nadogradili smo postojeći centralizovani sistem kontrole pristupa i registracije radnog vremena na matični, u 27 ekspozitura po celoj Makedoniji. Ohridska banka je u vlastništvu grupe Societe Generale.

U bosanskoj Špici smo uspostavili novu kadrovsku strukturu i u 2016. godini već zabeležili više uspeha, među njima je i veliki projekat kontrole pristupa i registracije radnog vremena u firmi Bimal.

U Srbiji smo se probili u sam vrh tržišta kada su elektrane u pitanju, neke od naših referenci su Hidroelektrana Đerdap i Hidroelektrana Vrbas.

Praćenje zaposlenih na putu u rudnik

Naša dugogodišnja stranka, najveći rudnik u Sloveniji, podigla je nivo sigurnosti svojih zaposlenih. Oni su poručili posebno rešenje, koje omogućava praćenje ljudi na putu u rudnik. Na taj način, u svakom trenutku se zna ko se nalazi u rudniku, a u isto vreme je pojednostavljeno i obračunavanje dodataka ispaltama na račun boniteta, za rad u posebnim uslovima.

Terenski komercijalisti u Podravci opremljeni tabletima

Putnička služba u Podravci je nakon dugogodišnje uspešne saradnje sa Špicom, prešla na novu tehnologiju i IT podršku. Studiju slučaja možete preuzeti sa našeg bloga >>>

SHARE
Marija Jakopin is a presales consultant. Her field of work is about optimizing HRM processes and RFID tracking. She has an Applicative Mathematics Faculty degree, which enables her to understand the needs of the market from the IT point of view. In her free time she likes to explore tunnels.