Najčešći izgovori protiv transparentne evidencije radnog vremena

Pre nekoliko dana sa prijateljem sam razgovarala o tome da li vođenje evidencije radnog vremena zaista potrebno. U nastavku slede logična pitanja kao što su: ‘da li je to još samo jedno nužno zlo‘ i ‘ kakve koristi imamo od toga‘? Koristi, naravno, ima za sve uključene u evidenciju radnog vremena.

ZAPOSLENI

Ono što me najviše čudi su zaposleni koji su protiv evidencije. Kada im se postavi pitanje zašto, navedu niz argumenata i izgovora. Navešću neke od najčešćih:

‘Nije važno koliko radim, važno je koliko uradim’

Svakako je najbitnije to što uradimo, ali ključno je koliko nam je vremena za to potrebno. Pre svega u rad ulažemo vreme, zato mi nije jasno zašto nas to ne bi zanimalo. Vreme je ograničen resurs, svima dodeljen više manje jednakomerno.

‘Ja sam protiv evidencije, po meni je to suludo’

Ugovor o radu, uz potpis, uključuje još tri bitna parametra:

  • šta ćemo raditi,
  • koliko ćemo biti plaćeni,
  • koliko vremena će zaposleni biti na raspolaganju poslodavcu.

Obično su sve tri tačke određene prilično tačno – brojčano i merljivo. Da li su oni koji su protiv evidencije radnog vremena toliko ravnodušni i prema primljenim zaradama? Sumnjam!

‘Ionako već radim više od 8 sati’

Pa upravo zato… Ako radimo više od 8 sati i time su nam rezultati iznad očekivanja, dok u isto vreme primamo platu kao da radimo 8 sati na dan onda nešto nije u redu. Ako radimo više od 8 sati kako bi ostvarili iste rezultate kao ostali u 8 sati, onda opet nešto nije u redu. A ukoliko ne evidentiramo radno vreme, kako znamo da radimo više od 8 sati? I koliko je to više?

‘Radim od kuće i zato mi evidencija nije potrebna’

Rad od kuće ima niz pozitivnih efekata (izbegnemo jutarnju gužvu, imamo svoj dragoceni mir…), ali ima i niz negativnih efekata (često nam razni kućni zadaci odvlače pažnju od posla). O prednostima i manama o radu od kuće pisali smo na blogu. Zašto bi mesto gde radimo uticalo na to da li smisleno voditi evidenciju radnog vremena. Vođenje evidencije o vremenu koje je stvarno posvećeno radu donosi dodatnu vrednost i odgovornost.

… i svi drugi izgovori.

Često izgovori dolaze iz straha i nepoznavanja šta je zapravosistem za evidenciju radnog vremena. Pri uvođenju evidencije radnog vremena bitno je da je zaposleni ne doživljavaju kao nešto što će ih ugroziti ili kao nepotreban nadzor. Transparentan način evidencije radnog vremena od koristi je kako za zaposlene, tako i za poslodavce.

POSLODAVCI

Retki su primeri u kojima su poslodavci kategorički protiv evidencije. S obzirom da kompanije treba da vode brigu o evidenciji zaposlenih, suprotstavljanje tome zvuči kao da se unutar kompanije odluči da se jednostavno neće izdavati računi za obavljene usluge. A sad, koja bi finansijska institucija bila zadovoljna sa takvom odlukom?

Bilo kako bilo, evo top 5 razloga:

‘Zaposleni će tražiti da im isplatimo prekovremene sate’

Taj izgovor, zapravo uopšte nema pravne temelje. Prekovremeni sati moraju biti određeni unapred. Više o prekovremenom radu pisali smo ovde. Smatram da treba da napomenemo da ako zaposleni dolaze ranije i odlaze kasnije, to nisu prekovremeni sati, to je izbor.

‘To će poljuljati dobru atmosferu u našoj ekipi’

Ako se time ne smanjuju nikakva prava zaposlenih, taj strah nije opravdan. Pravo je pitanje to koliko je atmosfera krhka, ako ga jedna zakonski propisana evidencija može porušiti?

‘Mi smo kreativci, nama je evidencija nebitna’

Svako ima pravo na to… Ali sumnjam da kreativci imaju jednak stav oko toga kada moraju dostaviti određeni projekat do određenog roka.

‘Tačno znam ko šta radi’

Ok, i meni je taj izgovor dobar kada radim u kancelariji i kada moji zaposleni rade u kancelariji. Međutim sve više posla se obavlja van kancelarije: kod kuće, na terenu… Teško je pratiti ko šta radi bez elektronske podrške.

‘Nama to nije potrebno’

To je najbolji izgovor i protiv njega je teško pronaći adekvatan argument. Papir i olovka su i dalje alternativa, ali imaju niz nedostataka. Oni koji evidenciju imaju na papiru često prelaze na elektronsku evidenciju radnog vremena kada im upravljanje kompanijom počne izmicati iz ruku.

Ako još uvek niste uvereni, pogledajte video i možda nađete nešto za sebe:

SHARE