Nadolazaće inovacije u mobilnoj opremi za poslovno kritične procese

Često se dešava da me stranke pitaju ‘koja je sledeća zvezda mobilnog poslovanja’? Budući da sam lično uključen u “AutoID” područje i u razvoj novih mobilnih rešenja za industriju, u više od 20 godina video sam razne promene i pre svega nove tehnologije. Neke su bile uspešne, dok se o drugima samo puno govorilo. U poslednje vreme zahtevi kupaca za optimizaciju procesa su sve veći. Uobičajeno ti zahtevi uključuju funkcionalnosti koje zaposlenima u lancu snabdevanja daju slobodne ruke i, naravno, ne previše ometanja pri manipulaciji s predmetima. U isto vreme sve češće se pojavljuje želja za većom sigurnosti zaposlenih.

Kako bi se zaposleni digitalizovali pokušava da se pokrene tehnologija koja bi koristila dva čula: sluh i vid. Zaposleni su sve češće opremljeni slušalicama i mikrofonima, dok terminale nose na ruci, a čitače bar koda na prstu. Na taj način osiguravamo da je rad zaposlenih usko povezan s back-endom IT sistema.

Na početku uvođenja novih rešenja među zaposlenima se javlja strah od novih tehnologija. Taj osjećaj se brzo pretvori u ponos – postali smo deo novih tehnologija. Glavna svrha svega toga je naravno efikasnost, i veoma često se dešava da se užitak pronađe u tome da se u istom vremenu postiže više!

SHARE
Being part of the Spica management team for more than 15 years, Andrej Planina is considered a leading regional expert in the field of business mobile solutions and technologies for automatic identification. He obtained extensive knowledge working as a project manager for major organizations in the region. Well aware of the business aspects in information processes, Andrej is the author of some of Spica’s successful products. An award-winner for the best innovation for the "Intelligent safety control system“, he is regularly invited to share his knowledge as the lecturer at the University of Ljubljana (Faculty of Engineering and Computer Science, Faculty of Economics). When not working for Špica, he is a passionate wine taster and blogger. Find out more at https://vinovino.si/