Na koji način Wimbledon pristupa praćenju osnovnih sredstava

Najstariji i po mnogima najprestižniji teniski turnir na svetu, Wimbledon održava se od 1877. godine i traje 2 nedelje. S godišnjim prilivom od oko 400.000 posetioca predstavlja veliki logistički izazov organizatorima.

Prvenstvo se održava u All England klubu i uključuje ogroman raspon objekata koji ukupno iznose 163.000 kvadratnih metara. Osim toga, centralni teren ima 15.000 sedećih mesta, tribine za vežbanje, press sobe i razne ostale sadržaje. Upravljanje kompleksom je poseban izazov, s obzirom na količinu opreme i objekata koji moraju opravdati očekivanja. Uz to, potrebno je poštovati i najstrože standarde koji su se nametnuli kroz istoriju, zahvaljujući ugledu turnira. Iako događaj traje dve nedelje osnovna se sredstva prate cele godine, kako bi se osigurao kvalitet organizacije. Uz to, medijska pažnja i globalni entuzijazam daju dodatnu dozu stresa na samu organizaciju. Kako bi olakšali posao morali su implementirati sistem za praćenje osnovnih sredstva.

Zašto je praćenje osnovnih sredstava toliko važno na ovom i sličnim događajima?

  1. Manji administrativni troškovi – administrativni troškovi su naravno manji, s obzirom da administrativno osoblje ne mora ručno popisivati osnovna sredstva.
  2. Brzo se uklapa u postojeće poslovne procese – sistem za praćenje osnovnih sredstava jednostavno se uklapa u vaše trenutno poslovanje bez potrebnih modifikacija pri protokolima kod praćenja sredstava.
  3. Bolje iskustvo krajnjih korisnika – time što se smanjuje administrativni posao, krajnji korisnici su sve više zadovoljniji.
  4. Osiguran pronalazak svakog sredstva – odgovarajući sistem za osnovna sredstva osigurava transparentnu lokaciju svih sredstava u svakom trenutku. Na taj način se sredstva ne mogu izgubiti.
  5. Obavezni popisi – popisi jednom godišnje su obavezni.
  6. Poboljšana organizacija i efikasnost – sistem za praćenje sredstava vam omogućava prepoznavanje stavki kojima se zajednički pristupa kako bi se stvorio bolji protok za vaše fizičke sisteme.

asset

Wimbledon, ali i drugi slični događaji, ne mogu da dopuste greške u organizaciji. Sistem za osnovna sredstva će spriječiti probleme koji bi mogli nastati zbog ljudskog faktora i uštedeti vreme koje bi inače bilo nepovratno izgubljeno zbog ručnog praćenja sredstava. Vreme je novac, a greške su jasno vidljive kada se radi o praćenju osnovnih sredstava.

Ivor Heller – komercijalni direktor AFC Wimbledona kaže: “Pouzdanost i tačnost su ključ. Sistem za osnovna sredstva je nešto što se mora imati kada je reč o velikim sportskim događajima”.

Za više informacija o tome kako da izaberete sistem za osnovna sredstva i koje su njegove najveće prednosti, svakako nas kontaktirajte.

SHARE