Mitovi o Voice tehnologiji – buka!

Voice tehnologija se u distribuciji za veoma kratko vreme progurala na vrh. Hiljade preduzeća raznih profila prepoznaju prednosti voice tehnologije, kao što su slobodne ruke i slobodne oči za ‘picking’.

U čemu je onda problem? Zašto nema više preduzeća koja trče prema voice tehnologiji? Često se tu radi o jednom ili više mitova koji okružuju voice tehnologiju, tako kaže urednik SCDigest-a Dan Gilmore. Gilmore i Jay Armant, potpredsednik produkt managementa Voice rešenja, nedavno su u jednoj raspravi razbijali mitove o Voice-u.

Buka… a onda i bes

Prvi mit o kom su raspravljali bio je uverenje da Voice neće dobro funkcionirati u bučnom okruženju. Kada govorimo o skladištu moramo biti svesni da je tamo zaista bučno (palete koje udaraju o beton samo su deo priče).

Kada govorimo o Voice-u, takva bučna okruženja možda i jesu bila problem, ali pre 10 godina. Tada se događalo da softver za prepoznavanje glasa ne razume korisnike, ili ih razume pogrešno. “Nije jedan, već je sedam” – situacije.

S obzirom na napredak tehnologije poslednjih godina, takvi dani su daleko iza nas. Kako bi podržali tu tvrdnju, Gilmore i Armant su koristili aplikaciju koja je proizvela niz uobičajenih zvukova skladišta. Uprkos buci, Voice je uspešno komunicirao sa korisnikom i sve je prošlo glatko.

Kako je to moguće? U Vocollectovom slučaju odgovor su nove SRX2 slušalice koje na spoljašnjoj strani imaju mikrofon koji poništava buku. Tako korisnici Voice-a veoma jasno i jednostavno prepoznaju naredbe. Takva mikrofonska tehnologija nadopunjuje softver u Vocollect sistemu koji filtrira i znatno smanjuje količinu ometanja zbog buke u skladištu.

“Svoja rešenja razvijamo baš za industrijska okruženja u kojima je buka jaka”

Jay Armant, potpredsednik produkt managementa Voice rešenja

Sledeći mit koji planiramo razbiti o voice tehnologiji je ‘Šta će nam Voice kada imamo WMS?‘. Za više informacija o Voice-u svakako nas kontaktirajte.

SHARE