Kako veliki upravljaju osnovnim sredstvima?

Nije nam strano pisanje o osnovnim sredstvima. Svi znamo u čemu je problem i koja pitanja se nameću kada je reč o osnovnim sredstvima. Da li se i vama dogodilo da “izgubite” opremu i morate nabaviti novu? Da li vam se čini da popisivanju osnovnih sredstava nema kraja i da su informacije, ipak i dalje nepouzdane? Papiri svuda, svuda oko nas? I Kafka je imao manje problema sa administracijom?

Zašto UniCredit banka Srbija ne postavlja više takva pitanja?

Nakon donete odluke da modernizuje rešenje za popisivanje osnovnih sredstava, UniCredit Banka implementirala je Frontman Assets v2.0 – najnoviju verziju rešenja za upravljanje sredstvima, koje je razvila kompanija Špica iz Beograda. Implementacija je trajala 2 dana, IT stručnjak je svega 5 minuta pokazivao članovima popisne komisije kompletan proces popisa – skeniranje bar-koda koji označava lokaciju, pregled liste sredstava koja se, prema prethodnom popisu, trebaju nalaziti na toj lokaciji i koje treba popisati.

UniCredit-Bank-logo-300x85

Koje prednosti je sistem doneo?
  • Znatno kraće vreme popisa i manji angažman zaposlenih
  • Neuporediva tačnost
  • Istovremeni popis na više lokacija, uz sinhronizaciju podataka u realnom vremenu, ili po potrebi
  • Praćenje stanja sredstava (servis, rashod)
  • Efikasna evidencija viška i manjka

Više o sistemu možete pročitati u studiji slučaja >>>

Rezultat implementacije sistema je skraćeno vreme trajanja popisa i eliminisanje grešaka. Ako vas zanima više informacija o sistemu svakako nas kontaktirajte i ne pitajte se više gde je kraj popisu.

 

SHARE