Kako odgovarajući štampač može pomoći u proizvodnji?

Informacije i dokumentacija su neophodni za svakodnevni rad u proizvodnji, bez obzira radi li se tu o praćenju ili obeležavanju. Zahtevi kupaca, pravila regulacije i efikasna proizvodnja zahtevaju informacije koje idu uz proizvode. Iako je proizvodnja često automatizovana, potreba dokumentacija nažalost nije optimalna.

Ovde ćemo objasniti kako ispis nalepnica može poboljšati proces proizvodnje i kako namenski štampači mogu smanjiti troškove i povećati uštede.

 

Datamax M-class

 

Poboljšanje procesa proizvodnje

Rukom pisane porudžbine ili nalepnice zahtevaju od zaposlenih mnogo više vremena i često sadrže greške koje dovode do ponavljanja posla. Što je više toga rukom pisano, veća je mogućnost greške. Te greške rezultiraju troškovima i neefikasnošću. Jasno je da se preduzeća ne bi smela oslanjati na pamćenje ili rukopis svojih zaposlenih.

Štampači mogu pomoći u proizvodnji na dva načina:

  • Ušteda vremena – zaposleni više ne unose podatke ručno
  • Kvalitet i efikasnost zbog korištenja bar kodova koji pružaju brzinu i tačnost

Zašto koristiti namenske štampače?

U proizvodnji, promene su konstantne. Proizvođači stalo nešto premeštaju i menjaju. Zašto onda koristiti teži i manje efikasan način u vreme kad su nam dostupni razni drugi pristupi? Ako koristimo prave kanale postižemo veću tačnost i efikasnost. Upravo je to dodavanje bar kodova i ispis nalepnica ono što štedi vreme i povećava tačnost. Treba uzeti u obzir da ispis može stvoriti nepotrebne dodatne troškove. Ako na primer imamo štampač za generalnu upotrebu koji koriste svi u preduzeću, on krade i vreme i novac.

Takođe, može da se dogodi da štampač ima ograničene mogućnosti pa, recimo, ne podržava veličine nalepnica ili izdržljive materijale koji se koriste za ispis nalepnica. Procesi ispisa imaju mnogo više uticaja na ishod proizvodnje nego što smo mi toga uopšte svesni.

Ako oprezno procenimo procese ispisivanja i štampače koji su upravo za to namenjeni, proizvođači mogu smanjiti operativne troškove, stvoriti kvalitetnu kontrolu procesa i podići efikasnost na potpuno novi nivo.

Za više informacija kako pronaći optimalan štampač kontaktirajte nas.

SHARE