Kako izabrati odgovarajući sef?

Nakon sezone hoteli se javljaju sa problemima sefova koji se ne mogu otključati, pa zato gosti u najopterećenijim vremenima, zovu recepciju  više puta na dan, a neretko su se dešavale i provale istih. Potaknut takvim događajima odlučio sam napisati ponešto o toj temi.

Šta nam donose nekvalitetni sefovi:

  • Česte servise
  • Intervencije gostiju na recepciji u nezgodno vreme
  • Nezadovoljne goste
  • Dodatno opterećenje osoblja hotela u vrhuncu sezone

Iako na odluku gostiju da u nekom hotelu odsednu ili ne, nisu presudni sefovi, oni nekvalitetniji mogu doprineti da hotel dobije negativne kritike, a na kraju i prelazak gosta kod konkurencije.

Često se dešava da hotel dobije lošu recenziju, upravo zbog ovakvih finesa koje određuju status, na već ionako konkurentom tržištu.

Hoteli sa 4 ili 5 zvezdica neće dozvoliti da se u nedostatku informacija, odluče za neadekvatne sefove. Zašto? Dugoročne posledice nekvalitetnih sefova su veoma neisplative. Za kvalitetne sefove se osim poznatih svetskih lanaca hotela odlučuju i hoteli koji su dobili loše recenzije upravo zbog sefova, kako bi podignuli svoj status.

Koji sefovi su standard kod poznatih svetskih lanaca hotela?

Skandinavski kvalitet VingCard ASSA ABLOY Hospitality, poznata je i uhodana u svetu hotela. Njihov produkt na području hotelskih sefova je serija Elsafe Zenith.

Zenith sobni sefovi dostupni su u raznim veličinama i postoje razni modeli koji se mogu prilagoditi različitim potrebama. Takođe, imaju sofisticiran način otvaranja u slučaju blokade ili zaboravljenog pin koda (npr. elektronskim ključem sa posebnom šifrom ili teledecoding opcijom koristeći telefonsku liniju). Pomoću softvera moguće je pratiti rukovanje sa sefom, što je ponekad veoma važno zbog vlastite evidencije.

sefovi

Neke od prednosti Zenith sefova su:

  • Protivprovalni mehanizam
  • Ojačana konstrukcija
  • Savremeni dizajn
  • Moderna elektronika

Sefovi su još jedna stvari na koju hotel mora misliti. Sa dobrim i validnim informacijama i višegodišnjim iskustvima, manje se greši. U Špici smo instalirali zavidnu količinu sefova i zbog kvalitetnog norveškog proizvođača nismo doživeli negativno iskustvo.

Za sva daljnija pitanja u vezi sigurnosti u hotelima, svakako me kontaktirajte.

SHARE