Iskoristite prednosti (i savladajte slabosti) rada od kuće

Uspešna preduzeća sve više koriste mogućnost rada od kuće. To donosi niz prednosti, kako za poslodavca, tako i za zaposlene. Uprkos tome srpska preduzeća retko koriste mogućnosti rada od kuće.

Koje su najveće prednosti rada od kuće?

Ušteda vremena i novca na prevoz do posla – svakako je jedan od najvećih motiva za rad od kuće. Da li ste ikada pomislili da u proseku, godišnje protraćite 6 celih dana (145 sati godišnje) samo za prevoz do posla?

 

Uz uštedu vremena, prednost rada od kuće pruža i mnogo više prostora za koordinaciju profesionalnih i privatnih obaveza. To znači manje stresa, bolji kvalitet života i veće zadovoljstvo poslom, a samim tim i kvalitetnije odrađen posao.

Ljudi su društvena bića i neophodan im je međusobni kontakt. Međutim, taj kontakt može biti upravo ono što nam odvlači pažnju od posla. U poslu koji zahteva visok nivo koncentracije, česti prekidi mogu biti uznemirujući. Radom od kuće prekidi rada su ređi, a kvalitet i rezultati rada bolji.

I poslodavac je svestan prednosti koje donosi rad od kuće.

Omogućavanjem rada od kuće smanjuju se troškovi najma i održavanja poslovnih prostora. Brza simulacija pokazuje da bi se smanjenjem troškova prostora za 5 kancelarija, godišnje moglo uštedeti i do 4000 €.

Glavna prednost fleksibilnog rada (rada od kuće i fleksibilnog rasporeda) je privlačenje najtalentovanijeg mladog kadra. Generacija Y je mobilna, ne prihvata hijerarhiju, ne odgovara im fiksno radno vreme i stroga pravila. Navikli su da su uvek on-line, tako da im rad od kuće mnogo znači.

Znajući to, poslodavac će povećati kvalitet, učinkovitost, produktivnost, a samim tim i svoju konkurentnost na tržištu.

 

C4-8Das-2Bje-2Bdenar

 

Ne smemo zatvarati oči pred slabostima i opasnostima rada od kuće. Najčešći razlozi za skeptičnost ljudi, kada je reč o radu od kuće, jeste što nemaju kontrolu nad svojim zaposlenima, zbog rada s osetljivim podacima, kao i nedostatak ličnog kontakta i interakcije sa zaposlenima. Pri rešavanju zahtevnih problema u dinamičnom brainstormingu sa kolegama, problem možemo rešiti u 15 minuta. Ako radimo od kuće za to bi nam trebao ceo dan.

Kako savladati slabosti i opasnosti rada od kuće?
  1. Pripremite pravilnik o radu od kuće

Odlučite se koje radno mesto je pogodno da se obavlja od kuće i koji su uslovi koje zaposleni moraju ispuniti kako bi dobili pravo na rad od kuće. Neke firme biraju između 2 oblika: I) redovni rad od kuće u kom zaposleni većinu posla obavljaju od kuće i II) izvanredni rad od kuće gde zaposleni koriste ovu mogućnost u posebnim slučajevima, kako bi lakše uskladili profesionalni i privatni život.

  1. Rad od kuće nije primeren za svakog i za svako radno mesto

Specifičnosti radnog mesta i lična odgovornost zaposlenih, ključni su u određivanju da li je rad od kuće uopšte ostvariv. Možete navesti zadatke koje zaposleni mogu obaviti kod kuće ili na poslu (recimo priprema prezentacija, online treninzi i slično).

  1. Osigurajte sredstva i znanja za učinkovit rad od kuće

Tehnologija danas omogućava da ste dostupni i da imate pristup poslovnom informacijskom sistemu nezavisno o lokaciji. Aplikacije za komunikaciju, video – konferencijski pozivi, udaljeni pristup, beleženje urađenog posla i radnog vremena omogućavaju vam da i kancelarijski posao obavljate od kuće.

  1. Uvedite sisteme učinkovitog nadzora

Zaposleni koji rade od kuće moraju jasno razgraničiti vreme kada su na raspolaganju, od vremena kada ne rade. Pobrinite se da imate odgovarajuću ravnotežu između radnog vremena i privatnog života. Njihovi rezultati su vidljivi i mjerljivi na dnevnoj bazi. Poželjno je održavati svakodnevni kontakt sa zaposlenima i unapred dogovoriti zadatke i ciljeve.

  1. Obavezni su sastanci licem u lice

Nakon dugotrajnog rada od kuće postoji mogućnost otuđenja od tima, što uzrokuje pad motivacije. Zato je potrebno održavati redovne sastanke sa zaposlenima koji rade od kuće i njihovim kolegama.

SHARE