Hvala vam na učešću na Špicinoj konferenciji!

Hvala svim učesnicima koji su prisustvovali konferenciji održanoj 13. aprila u hotelu Crowne Plaza, u Beogradu.

IMG_20160413_083453

U poslednje vreme često smo pisali o naprednim WMS i Voice rešenjima, odnosno o rešenjima za upravljanje skladištem i primeni tehnologije upravljanja glasom u obavljanju nekih aktivnosti u skladištu, najčešće kod komisioniranja (picking). Pisali smo o njihovoj implementaciji i prednostima. Kako se ne bismo ponavljali, veoma kratko ćemo proći kroz opis oba rešenja.

WMS je rešenje za upravljanje skladištem koje za rad u skladištu koristi, pre svega, tehnologiju barkodova i mobilne terminale. Ovakva rešenja koristi veliki broj kompanija. Jedna od njih je i Alca Trgovina, čiji je predstavnik Nikola Mićić imao zapaženu prezentaciju vezanu za uvođenje WMS rešenja Accellos i praktičnu primenu i benefite u njihovoj kompaniji.

IMG_20160413_111419

Voice tehnologija, odnosno Voice sistemi, iako se tek poslednjih godina masovnije upotrebljavaju u upravljanju skladištem, u primeni su čak više 25 godina! Rešenje zasnovano na upotrebi glasa, tzv. glasovno upravljanje, omogućava nam da obavljamo određene aktivnosti jednostavno izvršavajući komande sistema koje dobijamo preko slušalica.

Kako ovi sistemi, odnosno rešenja, mogu da pojednostave rad zaposlenih u skladištu, kako da povećavaju produktivnost, kako omogućavaju uštedu vremena, na kraju krajeva i uštedu novca, bila je tema naše konferencije.

IMG_20160413_115858

Da su svi prisutni bili željni novih informacija, da ih zanima čime se to Špica bavi, govori broj prijavljenih kompanija (30), kao i činjenica da su svi stigli na vreme i s nestrpljenjem očekivali početak konferencije.

Prvi deo konferencije bio je posvećen WMS- u. Direktor Špica Centra, Darko Korać, pozdravio je prisutne i najavio teme i predavače. Predrag Treskanica, je kroz zanimljivu prezentaciju govorio o trendovima i izazovima u logistici. Nikola Mićić nam je na slikovit i inspirativan način, rečnikom iskusnog korisnika, ispričao kako WMS funkcioniše u kompaniji Alca Trgovina. Dejan Reichmann i Marjan Vrankar demonstrirali su neke od bitnih karakteristika WMS rešenja Accellos. Novosti i strategiju proizvođača opreme Zebra Technologies prezentovao nam je predstavnik Zebre, Jovan Popović.

JJJJ

U drugom delu, o tome šta je zapravo Voice i kako on funkcioniše, govorio je  Heiko Krause, gost iz Nemačke, predstavnik kompanije Honeywell Vocollect. Nakon toga, Marijo Baburić – regionalni direktor centra Voice kompetencije u Špici, u kratkim crtama je opisao tri primera najbolje Špica Voice prakse: Ledo, Gorenje i Ralu Logistika. Studije slučaja su izazvale veliko interesovanje prisutnih, pa su se pitanja samo ređala. Za odgovore na pitanja o mogućnostima i prednostima Voice rešenja, bio je zadužen direktor implementacije i podrške Voice rešenja, Mladen Sedinić. Uz odgovore, praktično je demonstrirao način kako Voice funkcioniše i vodi radnika kroz skladište na primeru komisioniranja po jednoj porudžbenici.

P1010599

Ukupna ocena, koju su učesnici napisali u upitniku koji je sadržao nekoliko osnovnih pitanja, jeste da je konferencija bila veoma dobra (ocena 4,5) i da je ispunila očekivanja. Dragi naši, da se ne hvalimo sami, pozivamo vas da nam pošaljete svoje komentare, predloge i dodatna pitanja. Biće nam drago da ih pročitamo i da vam odgovorimo. Ali, i da znamo kako da na najbolji način ispunimo vaše zahteve i očekivanja.

Takođe, ukoliko niste prisustvovali konferenciji, a želite da vidite uživo kako sistem funkcioniše, vrlo rado ćemo se odazvati. Slobodno nas kontaktirajte.

SHARE