Heineken poboljšava efikasnost i produktivnost uz pomoć Voice tehnologije

Osam Heinekenovih veleprodajnih centara zamenilo je bar kod skeniranje sa Voice pickingom –  prenosi Vocollect kome je Špica zastupnik u regiji.

Sada magacioneri imaju slobodne ruke, što znači da teške proizvode mogu podići sa lakoćom. Rad je sada produktivniji i efikasniji zbog bolje ergonomije, bolje kontrole pickinga i minimalnog broja glasovnih naredbi.

U Heinikenovom veleprodajnom centru u Deventeru, tim operatera obrađuje narudžbe za 18.000 kupaca. Oni pickiraju pivske proizvode, bezalkoholna pića, vino i druge artikle poput peciva i slatkiša. Proizvodi se isporučuju u ugostiteljske objekte i sportske kantine na tom području, koji pokrivaju gradove Lelystad, Zwolle, Enschede i Arnhem.

To je fizički zahtevan proces, ističe vođa tima Winston Lowijs iz HEINEKEN-a. “Prosečna starost naših stalnih zaposlenih je 58 godina. To uključuje ljude koji fizički rade od petnaeste godine“, potvrđuje to vođa projekta Ciske Zaal iz veleprodaje HEINEKENa. “Skeniranje barkodova zahteva dosta truda. Picker obrađuje prosečno 400 redova dnevno, što u prevodu znači 400 skeniranja. Barkod oznake pričvršćene su na prvu gredu na visini od dva metra. To znači da moraju skenirati sve iznad visine ramena, što može dovesti do problema s ramenima.

Ceo članak možete naći ovde >>>

Za više informacija o prednostima glasovnog upravljanja skladištem svakako nas kontaktirajte!

SHARE