Gde zalepiti bar kod?

Klijenti nam se često obraćaju sa pitanjem gde da zalepe bar kodove na osnovnim sredstvima, a da pritom budu postojani i pri popisu osnovnih sredstava lako dostupni. Zato smo pripremili uputstva sa najvažnijim informacijama.

Način označavanja osnovnih sredstava

Svako osnovno sredstvo mora biti označeno sa bar kodom. Bar kod je ispisan na metaliziranoj ili polipropilenskoj etiketi veličine 50*25 mm, koju je potrebno zalepiti na osnovno sredstvo. Za svako osnovno sredstvo neophodno je odrediti jedinstveno mesto za lepljenje etikete.

Osnovno pravilo za lepljenje etiketa je da se zalepe na što vidljivije mesto, a da pritom ne budu izložene štetnim uticajima. Pre nego što zalepite etikete neophodno je da površinu na koju nameravate da lepite dobro očistite (alkoholom) i zatim sačekate da se osuši. Površina mora biti glatka. Nekoliko dana nakon lepljenja, etiketa će se konačno zalepiti. Etikete nisu osetljive na vlagu i na temperature do 150 stepeni. Preporučujemo lepljenje na vertikalne površine.

Načini obeležavanja

Svaka lokacija mora biti označena sa etiketom koja ima bar kod. Te etikete nisu metalizirane i po pravilu se lepe na ulazna vrata lokacije/prostora. Preporučujemo lepljenje na spoljašnju gornju stranu okvira vrata, na isti način kao i etikete na osnovna sredstva.

Primer uputstva lepljenja etiketa na osnovna sredstva u referentnoj bolnici

nova

Za sva dodatna pitanja slobodno me kontaktirajte.

 

 

SHARE