Efikasna i produktivna maloprodaja

Maloprodajni svet se brzo menja. Povećanje konkurencije i online trgovaca, smanjenje broja zaposlenih i margina, povećanje očekivanja kupaca i potražnja za besprekornim angažmanom bez grešaka, samo su neki od problema sa kojima se maloprodaja svakodnevno susreće.

Kada se suočavaš sa konkurencijom i online trgovcima, postupci u trgovini moraju biti jednako efikasni kao i procesi u skladišnom poslovanju.

Verujemo da klasični načini trgovine još uvek mogu parirati, ili čak i nadjačati sve prisutniju e-trgovinu, koristeći svoju najveću prednost – lokalnu prodavnicu, jer još nema on-line zamene za stvarno gledanje, pregledanje, osećaj i kupovinu proizvoda lično.

Današnji uspešni trgovci prilagođavaju se i nude najbolje od obe strane: mogućnosti online naručivanja sa isporukom putem distribuirane mreže, gde i kada potrošač to želi. To može biti isporuka u prodavnici, ili direktna dostava iz lokalne prodavnice, ili jednostavno provera zaliha i cena pre negoo što se naruči u prodavnici.

Trgovci u maloprodaji mogu pružiti vrhunsku uslugu bez stajanja iza ekrana terminala – oni su u prodavnici među policama licem u lice sa kupcem, pravovremeno mogu pružiti sve informacije o produktima, dostupnost zaliha, kao i način isporuke i još mnogo toga.

Način kako ostati korak ispred konkurencije je podignuti efikasnost i fleksibilnost trgovine na način poslovanja kao u skladištima opremom i rešenjima usmerenim na radnike, koji poboljšavaju efikasnost i maloprodajne operacije, i daju poticaj koji je potreban da se takmiči sa efikasnošću distributivnog centra. Naoružani alatima za uštedu procesa u prodavnici, možete dobiti mnogo više od svoje trgovine.

Povezana maloprodaja donosi predvidljivost u ispunjenju procesa, povećava efikasnost i smanjuje troškove, tako da možete pružiti bolje omnichannel iskustvo i pobediti u takmičenju podizanja nivoa usluga koje nudite: Efikasnost, fleksibilnost, produktivnost.

Jedan od primera je i korišćenje dokazane voice tehnologije u trgovini i objedinjavanje programskih rešenja u funkcionalnije alate za povećanje produktivnosti.

Rešenje pod imenom Connected retail radi na Android uređaju Honeywell Dolphin 75e sa slušalicama SRX-SL, i rešava gore navedene probleme sa kojima se maloprodaja suočava.

Prednosti rešenja su:

 1. Manipulacija robom
  Preuzmite kontrolu nad artiklima od zaprimanja do polica, sa sistemski upravljanim zaprimanjem, manipulacijom i otpremanjem, dostižući visok nivo preciznosti u trgovini, usporedivu sa skladišnim poslovanjem (na više od 99,7%).
 2. Radna efikasnost
  Precizni modeli rada uklanjaju nagađanja povezana s utvrđivanjem koliko je radnika potrebno za ispunjavanje svakodnevnih radnih zadataka.
 3. Merljivost
  Svaka funkcija procesa ispunjavanja narudžbi može se pratiti i meriti, kako bi se utvrdilo koliko je vremena potrebno za obavljanje zadataka.
 4. Zadovoljstvo kupaca
  Uspostavite besprekorno iskustvo kupaca, bilo da kupuju u prodavnici, on line ili naručuju robu, a preuzimaju u prodavici.

Za više informacija o rešenju koje vam može pomoći u maloprodaji kontaktirajte nas.

SHARE