Bar kodovi za praćenje hrane

Prvu reklamu za bar kodove koristio je Wrigley’s davne 1974. godine i od tada bar kodovi igraju važnu ulogu u industriji hrane. Universal Product Code (UPC) je ključan faktor u odlučivanju praćenja bilo kakvog proizvoda. U industriji hrane praćenje se shvata veoma ozbiljno jer može uticati na zdravlje.

Bar kodovi na pakovanjima hrane poboljšavaju informacije o proizvodima, eliminišu propadanje hrane i poboljšavaju sigurnost konzumiranih proizvoda. 2009. godine GS1 SADa ušla je u partnerstvo s internacionalnim udruženjem za hranu u svetu kako bi naglasila i regulisala praćenje hrane. To su učinili tako što su se preduzeća iz područja prehrambene industrije pridružila inicijativi za poboljšanje protoka informacija u toj industriji.

Šta je Foodservice GS1 US Standards inicijativa?

U saradnji sa 3 udruženja – International Foodservice Manufacturers Association (IFMA), International Foodservice Distributors Association (IFDA) i National Restaurant Association (NRA), glavni fokus je osvestiti i prihvatiti GS1 standarde u prehrambenoj industriji. Ima preko 100 članova. To uključuje i druge GS1 članice po svetu i nastavlja da raste.

Inicijativa promoviše prihvatanje GS1 standarda kako bi se uspostavila saradnja koja će povećati praćenje, postaviti opšte uslove za sigurnost hrane, povećati informacije o proizvodima i eliminisati propadanje proizvoda u prehrambenoj industriji u najvećoj mogućoj meri. Više informacija o tome kako ispravno napraviti bar kodove i kako ih proveriti možete naći ovde >>>>

Špica u saradnji s NiceLabelom može da vam pomogne pri stvaranju bar kodova, koji se bez greške skeniraju svaki put. Za više informacija svakako nas kontaktirajte.

SHARE