ASSA ABLOY Hospitality – instalirano 100.000 elektronskih brava sa Bluetooth otvaranjem i korišćenjem pametnih telefona

Ulaganje ASSA ABLOY Hospitality (AAH) u razvoj  IT sistema koji omogućava korišćenje mobilnih telefona za otvaranje elektronskih brava u hotelskim sobama, pokazalo se kao odličan potez u 2015. godini, koji im je osigurao konkurentsku prednost. Izveštaji pokazuju da su premašili očekivanja i instalirali čak 100.000 elektronskih brava koje se mogu otvoriti pomoću mobilnog telefona.

Postavlja se pitanje: Zašto je došlo do razvoja ove tehnološke mogućnosti?

Zahtevi i očekivanja gostiju stalno su u porastu. Gosti očekuju brzu i kvalitetnu uslugu i sve više su u pokretu. Tokom odmora menjaju svoje destinacije, opušteno istražuju nova okruženja, internet je najvažniji izvor informacija, a mobilni telefon sredstvo koje im omogućava svakodnevnu povezanost sa internetom. Internet i mobilni telefon omogućavaju korišćenje društvenih mreža, poslovnih aplikacija (na primer za registraciju radnog vremena, najavu službenog puta i slično), kao i upotrebu specijalizovanih aplikacija za rezervaciju smeštaja, plaćanje hotelskih i ostalih usluga. Očekivano, nametnula se ideja za upotrebu mobilnih telefona, kao svojevrsnih „ključeva“ za ulaz u hotelske sobe. Dodatna prednost za hotel jeste da se na taj način smanjuje potrebna količina ID kartica, a za gosta to što nije neophodno čekanje radi prijave na recepciji. Na ovaj način mobilni telefon i mobilni programi omogućavaju zaokruživanje kompletnog procesa, koji uključuje istraživanje destinacije, izbor smeštaja, rezervaciju, automatizovanu prijavu i direktan ulaz u sobu, izuzetno komfornu komunikaciju sa osobljem hotela, online plaćanje, ocenu pruženih usluga i odlazak iz hotela.

S druge strane, hoteli i hotelski lanci žele da ostvare što neposredniju komunikaciju sa gostom i to pružanjem kvalitetnih podataka već za vreme njihovog istraživanja destinacije i usluga i obezbeđivanjem pravovremenih informacija o raznim akcijama ili novim uslugama. U čitavom procesu najvažniji trenutak jeste rezervisanje smeštaja. Rezervacija se može realizovati posredstvom nekog od specijalizovanih servisa koji obezbeđuju usluge rezervacije ili direktno na web stranicama hotela. Svima u hotelskoj industriji su poznate prednosti direktne rezervacije u poređenju sa rezervacijama preko posrednika.

Sistem AAH Mobile key povezao je interese i omogućio ispunjenje potreba i želja i gostiju i hotela. Mobilni ključevi se dobijaju samo direktnim korišćenjem hotelskih programa za rezervacije.

 

aahKeyless

ASSA ABLOY Hospitality je za svoju ideju pristupa u sobe bez ključa, još 2008. godine dobila nagradu menjamo budućnost „Touching the future“ u organizaciji NFC foruma.

AAH i kompanija Špica još jednom doprinose uvođenju novih tehnologija u hotelijerstvo.

Ako vas zanimaju naša hotelska rešenja posetite web stranicu >>>

SHARE