Assa Abloy Hospitality je dobitnik je HotelTechAward za 2018. godinu!

Assa Abloy Hospitality, koju Špica zastupa u celoj Adriatic regiji, dobitnik je prestižne nagrade, koja se temelji na zadovoljstvu i ocenama gostiju.

Reč je o 2018 HotelTechAwards koja se dobija za najbolje iskustvo gostiju kada je reč o tehnologiji: Keyless Entry Provider.

ASSA ABLOY Hospitality je prepoznatljiva po ASSA ABLOY Hospitality Mobile Access, rešenju za ulaz bez ključa, koji omogućava gostima i osoblju da uđu u određena područja hotela koristeći pametne telefone.

“Uzbuđeni smo jer nas je prepoznala nagrada koja upravo pokušava inovirati način na koji hoteli nalaze potencijal i najnovija rješenja za optimizaciju  svoga poslovanja”, kaže Markus Boberg, viši potpredsednik komercijalnih poslova u ASSA ABLOY Hospitalityju. “Služba za korisnike i dalje je glavni prioritet za ASSA ABLOY Hospitality, a radujemo se donošenju ne samo najboljih rešenja, već najbolje usluge svim sadašnjim i budućim klijentima”.

ASSA ABLOY Hospitality Mobile Access funkcioniše koristeći sigurnosnu tehnologiju Seos i omogućava gostima da zaobiđu recepciju i uđu u sobe odmah po dolasku u hotel. Korišćenjem BLE tehnologije, ASSA ABLOY Hospitality Mobile Access daje digitalno šifrovani ključ direktno na pametni telefon gosta, koji oni koriste za otključavanje vrata svojih soba ili pristup određenim područjima hotela.

Saradnja sa Špicom nam je pomogla da osiguramo dodatnu vrednost boravka gostiju u hotelu, primenom novih tehnologija.” Kaže Lukša Jakobušić, vlasnik One Suite Hotela u kom je Špica implementirala Mobile Access.

Nagradu organiuje Hotel Tech Report i u kategoriji za izbor su dobavljači hotelske tehnologije zasnovane posebno na povratnim informacijama kupaca. Više od 100 najpoznatijih industrijskih dobavljača ugostiteljske tehnologije ušlo je u takmičenje za nagradu, a ASSA ABLOY Hospitality je uspela da dobije nagradu uz ključne konkurente u ovoj kategoriji. Koristeći određeni algoritam, nagrada meri ROI kroz ključne merne podatke i kategorije – jednostavnost korišćenja, usluga korisnicima, implementacija, ROI i verovatnoća preporuke.

Za više informacija vezano za Mobile Access svakako nas kontaktirajte.

SHARE