9 mitova o upravljanju radnim vremenom

Zašto nam je potreban sistem za evidenciju radnog vremena? Ako postavljamo to pitanje, da li nam je uopšte stalo do radnog vremena, što našeg što naših zaposlenih. Uz pretpostavku da nam je stalo onda je odgovor na prvo pitanje jednostavan: treba nam elektronski sistem za evidenciju radnog vremena kako bi pratio radno vreme za nas. Na kraju krajeva, ko bi želeo da niz podataka održava ručno?

Mnoge kompanije u današnje vreme nemaju taj luksuz da se preispituju da li im sistem za evidenciju radnog vremena potreban. Jednostavno, moraju ga imati. Velike kompanije, banke, vladine kancelarije, fabrike, hoteli – svima je potreban sistem kako bi upravljali kompleksnim rasporedima rada, prekovremenim satima, fleksibilnim radnim satima, planiranjem smena, brizi o zdravstvenom osiguranju, pravilima sindikata, zakonima, automatskim obračunima zarada, potrebama kadrovske službe i još raznim parametrima. Njima su prednosti jasne, a razlozi očiti.

Naravno, nije svaka situacija kristalno jasna. Neke kompanije ne osećaju pritisak za praćenje i upravljanje radnim vremenom. Postoji i jedan deo sveta u kom, što zbog istorijskih, što zbog kulturoloških razloga, vreme ne igra istu ulogu u ekonomiji kao u zapadnom svetu. Tako da su pitanja zašto evidencija radnog vremena neka manje, a neka više logična. No, treba uzeti u obzir da se tu često radi o pitanjima koja su, ili obična zabluda ili se temelje na mitovima.

BLE

Premda mi i nismo u potpunosti objektivni, svejedno ćemo reći kako to nama izgleda i dati svoju perspektivu. Ako ništa drugo, zamislite nas kao polaznu tačku za donošenje svojih poslovnih odluka. Dole su navedeni

NAŠI NAJDRAŽI MITOVI O UPRAVLJANJU RADNIM VREMENOM

1. Tu se radi o jednostavnim, oštrim pravilima koja se mogu odnositi samo na slabo plaćeni posao.

Upravo suprotno. Zašto bi nekome bio potreban elektronski sistem za jednostavno prebrojavanje ljudi? Što su komplikovanija vaša pravila o radnim satima, više vam je potreban sistem kako biste ih pratili.

2. To je samo za uvođenje discipline.

Da, istina,  evidencija radnog vremena pomaže pri uvođenju discipline. Ipak, puno je interesantnije raditi suprotno! Sistem za upravljanje radnim vremenom dopušta koliko je god fleksibilnosti nekome potrebno. Obzirom da se sve automatski prati i izračunava u minuti, možete sebi dopustiti opuštenija pravila, optimizovana za svaku osobu pojedinačno.

3. To se više ne koristi i arhaično je.

Pa i ne baš. Obična stara, čvrsta disciplina može se smatrati nepopularnom i demode. Ali, kao što smo već istakli, upravljanje vremenom je daleko od puke discipline. Modernim kompanijama je stalo do resursa, a vreme je, u stvari, najvredniji resurs od svih koje pkompanija ima. Moderni zaposleni brinu o svom radnom vremenu, jednako kao i o svom slobodnom vremenu. Vreme je sredstvo kako za zaposlenog, tako i za poslodavca. I nemar nikada nije u modi. Ne u poslovnom svetu.

4. Vreme nije važno, važna je produktivnost. 

Ovo je jedan jednostavan mit koji je neophodno razbiti. Kako neko može meriti produktivnost ako ne zna koliko je vremena proveo obavljajući određeni zadatak? Produktivnost se definiše kao mera neto učinka i potrebnog vremena.

5. Vreme nije važno, važni su rezultati. 

Usmerenost na rezultate je dobra stvar. Znači li to da ništa drugo nije važno? Možete li voziti auto samo pritiskom na papučicu gasa? Baš kao što je automobilu neophodno upravljanje i navigacija, svakom poslu treba odgovarajuće upravljanje. Vreme ljudskih resursa direktno je povezano sa svim aspektima rada. Rezultati su samo ono što smo videli na kraju dana.

6. Ne isplati se ako ste premali. 

Pre nego što se donesu brzi zaključci, uvek je dobra ideja da se napravi brza kalkulacija. Čak ne moramo biti veoma temeljni i uzeti sve u obzir. Tu je ona dobra stara, brutalno jednostavna, back-of-the-envelope formula za izračunavanje “return of investment” za bilo koji sistem za upravljanje radnim vremenom. Možda će vas iznenaditi koliko je malo premalo!

7. Jednostavno se ne uklapa u kreativno okruženje. 

E to je već malo teže. Videli smo da upravljanje radnim vremenom zapravo omogućava da pravila rada budu opuštenija i optimalno prilagođena radnim navikama i potrebama pojedinca… To nije dovoljno? Ok, npr. imamo dve zaposlene kreativne osobe. Da li želimo da znamo da jednom od njih treba 40% manje vremena za posao nego drugom? I dalje nam nije bitno? Možda imamo neki rok!

8. Ionako ne isplaćujemo prekovremene sate. 

Ako je vaš radni raspored stvarno veoma jednostavan, onda je možda glavni razlog za sistem za evidenciju radnog vremena praćenje prekovremenih sati. Ako nema prekovremenih, onda je možda kontrola pristupa i excel sve što vam je potrebno. Ali, možda želite da imate evidenciju o tome ko je odradio koju smenu, koga nije bilo i ko mu je bio zamena. Možda su važni i izostanci zbog bolesti i drugih nekih razloga? A kad smo već kod toga, možda bi dobro došlo praćenje godišnjih odmora zaposlenika?

9. Za našu vrstu poslovanja praćenje radnog vremena je pekomplikovano. 

Nekada davno, ljudi su morali fizički posetiti glavni ulaz kako bi se prijavili na posao. To je bilo pre, sada nam je potreban pametni telefon. Od razvoja praćenja vremena na terenu, pa do zamene terminala s pametnim telefonima, upravljanje radnim vremenom postalo je veoma jednostavno. Ali ako su procesi obračuna zarada i toka rada prekomplikovani onda je vreme da se procesi optimizuju usvajanjem najboljih praksi. Onaj ko ima 25 godina iskustva u instalaciji rešenja za upravljanje radnim vremenom, upravo je taj kome se treba obratiti – mi smo upravo jedni od njih.

Sve ovo ne znači da apsolutno svako treba sistem za upravljanje radnim vremenom. Uvek postoje iznimke, i “zašto” je sasvim legitimno pitanje koje treba postaviti. Za više informacija o najboljim praksama o sistemu za evidenciju radnog vremena svakako nas kontaktirajte.

SHARE