4 značajna digitalna trenda u hotelijerstvu – i šta znače?

Ova četiri (ponekad iznenađujuća) trenda preoblikuju hotelijerstvo. Ovde su neki od podatka koji će vam biti potrebni kako biste pratili uspeh.

Trend #1: Pregled infrastrukture wirelessa

Podaci:

  • više od 75% aktivnih online pristupa webu su preko mobilnih telefona,
  • više od 72% mobilnih stručnjaka odabralo je hotel na temelju wireless iskustva, a 21% njih kažu da to čine često,
  • Više od 40% mobilnih stručnjaka odabralo je wireless kao porrebu broj jedan, označavajući to kao viši prioritet od seksa (37%), čokolade (14%) i alkohola (9%).

Šta to zapravo znači?

Nije iznenađujuće videti visoki prioritet wirelessa među gostima. Danas se putuje sa 2 do 3 lična uređaja (bilo da se radi o pametnom telefonu, tabletu ili mobilnom računaru) i predviđa se visokokvalitetan wireless. Dostupnost kvalitetnog i pouzdanog wirelessa više nije povlastica, već se očekuje.

Wireless mora biti robusan i mora omogućavati gostima korišćenje interneta na isti način kao kod kuće i osim toga pristup mora biti besprekoran i intuitivan. Praktičnost je ključna za goste, a sve uska grla uticaće na iskustvo, brand i naravno na rezultate zadovoljstva gosta.

Koji je cilj? Stvaranje besprekornog iskustva!

Trend #2: Tehnološki napredne sobe

Podaci:

  • 56% hotela izjavilo je da su tehnološke nadogradnje soba prioritet u 2017. godini,
  • 36% nadogradnji soba služi da bi se pojačao internet u sobi,
  • 65% gostiju hotela pristupilo je internetu u roku od 7 minuta od prijave u hotel.

Šta to zapravo znači?

Kada je reč o tehnologiji, sobe su uglavnom bile poznate po flat screen televizorima i sadržajima za kupovinu na zahtev. To je danas još uvek dostupno iako se sadržaji u sobama razvijaju: ugostiteljska industrija se intenzivnije usredsredila na podupiranje navika i zahteva njihovih gostiju ili pružanje “iskustva kao kod kuće”.

Prvo i najvažnije, hoteli povećavaju dostupnost i distribuciju interneta kako bi efikasnije podržali potrošnju visokokvalitetnog sadržaja i uređaje koje gosti nose sa sobom.

Strategija mobilne industrije proširila se na pružanje “pametne kontrole” gostima za konfigurisanje soba i pristupa sadržaju u hotelu pametnim telefonima. Kako su glavni hotelski brandovi poput Hiltona, Marriotta i Starwooda usvojili ovu funkcionalnost –
zasigurno će se pojaviti kao standard kroz celu hotelsku industriju.

Pametne kontrole će u budućnosti gostima omogućavati prilagođavanje soba unapred putem središnje hotelske aplikacije. Moći će podesiti sobne temperature, postavke svetla, čak i izbor u mini barovima. Lične usluge koje imaju dodatnu vrednost sličnu pametnim kontrolama postaće budućnost u hotelijerstvu.

Trend #3: Upravljanje kontekstualnim podacima

  • 30% hotelijera pokrenulo je tehnologije temeljene na lokaciji u 2016. godini,
  • 75% hotela i odmarališta planiraju iskoristiti usluge temeljene na lokaciji u idućoj godini.

Šta to zapravo znači?

Podaci prikupljeni iz mobilnih aktivnosti neprocenjiva su vrednost za brand. Analitika wirelessa pruža uvid u mrežu i aktivnosti u aplikaciji omogućavajući jednostavnu identifikaciju i ublažavanje potencijalnih poteškoća koje bi mogle negativno uticati na mobilno iskustvo gosta.

Analitika pruža detaljne i delotvorne podatke koji se odnosi na goste i njihovo ponašanje u kontekstu mobilnih aktivnosti. Dodirivanje tih podataka je imperativ da brand bolje razume svoje goste i da poboljša i personalizuje iskustvo gosta.

Analitički podaci zasnovani na lokaciji pružaju sredstvo za stvaranje integrisanog doživljaja za goste. Iako je to još uvek tehnologija u razvoju, podaci o lokaciji svakako postaju vredan alat za hotelijerstvo u budućnosti. Mogućnosti su beskrajne i još uvek neistražene: od razumevanja gde se gosti nalaze, mogućnosti pružanja promocija i usluga gostima na temelju njihove lokacije, povećavanju operativne efikasnosti u hotelu i šire.

Trend #4: Povećane mere sigurnosti

  • prosečan trošak povrede podataka je 7 miliona USD, a 4 miliona od toga je rezultat izgubljene prodaje ili loše reputacije,
  • sektor za sigurnost u IT-u dobio je 12% ukupnog proračuna za 2016. godinu; 25% više u odnosu na godinu pre.

Šta to zapravo znači?

Cyber sigurnost, koja se bori protiv hakera i sličnog, od kritične je važnosti za svako preduzeće. Stavovi prema ulaganju u informacionu sigurnost menjaju se i dobijaće sve više novca u budućnosti. Ovo se odnosi i na hotelijerstvo; u stvari, s obzirom na to da hoteli obično imaju otvorene i javne mreže za korišćenje, sigurnost je ključni prioritet.

Budući da su plaćanja sve više mobilna i preko mobilnih telefona, omogućavanje sigurnih transakcija i zaštita privatnosti podataka je od sve veće važnosti. Uopšteno, privatnost gostiju i sigurnost informacija o gostima su sve veći izazovi – pogotovo oni putem wirelessa.

Za više informacija kako da poboljšate wireless u vašem hotelu svakako nas kontaktirajte.

SHARE