3 koraka za pravilno obeležavanje osnovnih sredstava

Na šta treba da obraćamo pažnju pri lepljenju etiketa za sprovođenje inventara kako bi obeležavanje osnovnih sredstava bilo trajnije

Situacija je sledeća – imate opremu i osnovna sredstva i ne želite da se brinete da li će se etikete odlepiti ili  otpasti. Koji je najbolji način lepljenja etiketa kako bi ostale dobro pričvršćene, bez obzira šta radite sa opremom?

3 triki 1

Evo tri saveta kako će se vaše etikete čvršće zalepiti na površinu vaših uređaja.

  1. Očistite površinu opreme

Pre stavljanja etikete uvek, uvek, uvek očistite površinu na koju želite da je zalepite. Ako lepljivu stranu etikete nanesete na prljavu površinu moraćete je, kad tad, ponovno lepiti. Uverite se da nema: masti, ulja, voska, vlage, plesni i prljavštine i da je površina pre nanošenja potpuno suva.

  1. Pazite kako rukujete sa etiketama

Lepljivu stranu nalepnice, koja je osetljiva na pritisak, dirajte samo po rubovima. U trenutku kada vaši prsti, ili neki drugi predmet, dotaknu lepljivu stanu ona gubi deo svojih kapaciteta za dobro prijanjanje na površinu. Zato se potrudite da ne dirate lepljivu stranu etikete pre nego što je stavite na opremu.

  1. Ostavite etikete jedno vreme kako bi se dobro zalepile na podlogu

Nanesite etiketu jakim pritiskom i vodite računa da su svi krajevi zalepljeni. Ako je moguće ostavite etikete da budu pričvršćene najmanje 72 sata pre nego što ih pokvasite ili izložite nekim drugim spoljašnjim uslovima.  Takođe, dobro je znati da je etikete najbolje nanositi na površine čija je temperatura viša od 10 stepeni Celzijusa.

3 triki 2

Rezultat pravilnog lepljenja je gore navedeni primer iz Petrola (plinski agregat). Etiketa koja je više od 10 godina na kiši i dalje je postojana, iako se deo štampe izbrisao.

SHARE