WMS v oblaku

V podjetjih, kjer so skladiščni procesi enostavni, navadno zaposlujejo manjšo ekipo skladiščnikov in so bolj naklonjeni “outsourcingu” IT rešitev z infrastrukturo vred (strežniki, oprema…). V takih podjetjih v zadnjem času vse bolj pogosto postavljamo WMS rešitev (warehouse management system) v oblaku.

Kot je običajno pri oblačnih rešitvah, s tem dosežemo naslednje koristi:

  • občutno manjša začetna investicija,
  • ni več stroškov s strežniško infrastrukturo za hrambo podatkov (baze),
  • ni skrbi z vzdrževanjem IT infrastrukture.

Rešitev WMS v oblaku deluje tako, da delujočo aplikacijo in hrambo podatkov zagotavlja ponudnik rešitve, uporabniki pa imajo na voljo enako funkcionalno izkušnjo kot da bi bil WMS instaliran pri njih.

Skladišče oblak

Tipični uporabniki oblačne WMS rešitve so proizvodna, trgovska in predvsem manjša podjetja brez lastne informatike, ki želijo skladiščni del poslovanja urediti z vnaprej znanimi stroški:

  • uporaba WMS rešitve (licence),
  • najem opreme (čitalci, terminali, tiskalniki),
  • vzdrževanje strojne opreme in programske opreme.

Začetni strošek ostanejo tako samo šolanje, implementacija in uvedba, bolj prilagodljivi ponudniki WMS oblačnih rešitev ponujajo tudi razne ugodnosti za čim ugodnejšo uvedbo sistema.

V Špici opažamo povečano povpraševanje po oblačnem WMS, pred kratkim smo ga uvedli v farmacevtsko veletrgovsko podjetje.

Za več informacij in svetovanje pri izbiri WMS rešitve, se nam oglasite >>>

SHARE
Mag. Aleš Habič je strokovnjak s področja sledenja materialnih tokov v proizvodnji in skladišču. V Špici je zaposlen kot vodja projektov in svetovalec pri izbiri tehnologije označevanja izdelkov, palet, ter obvladovanju skladiščnega poslovanja in skladiščne tehnologije. Je avtor strokovnih člankov na temo označevanja in črtne kode, član združenja ZELO in pooblaščen inženir pri IZS.