Windows 10 Mobile se poslavlja

V novici, ki jo je objavil BBC News, Microsoft sporoča, da Win 10 Mobile ni več v njihovem razvojnem fokusu. To konkretno pomeni, da ne bodo več investirali v razvoj Windows 10 Mobile, izvajali pa bodo še naprej podporo, odpravljali napake in objavljali varnostne posodobitve.

Joe Belfiore

Microsoft se je kar nekaj časa trudil, da bi naredil operacijski sistem, ki bi deloval na vseh vrstah naprav, a se z leti tržni delež nikakor ni zadovoljivo dvignil – v zadnjih parih mesecih je znašal 0,03%. Tako sta vodja Windows 10 Joe Belfiore, kot tudi slavni Bill Gates objavila, da sta že prešla na Android operacijski sistem, katerega uporabniška izkušnja naj bi bila odločilna, da Microsoftu z Windows 10 Mobile ni uspelo.

O boju za položaje na mobilnih napravah, smo v Špici že pisali v blogu: http://blog.spica.com/slo/vojna-za-polozaje-na-mobilnih-napravah-je-koncana/

Špicina oprema in rešitve sicer delujejo tako na Android kot Windows operacijskih sistemih, a se podobno kot Microsoft, tudi Špica obrača k Android operacijskemu sistemu.

Več o Špicinih rešitvah objavljamo na Špicinih spletnih straneh www.spica.si.

SHARE
Mag. Aleš Habič je strokovnjak s področja sledenja materialnih tokov v proizvodnji in skladišču. V Špici je zaposlen kot vodja projektov in svetovalec pri izbiri tehnologije označevanja izdelkov, palet, ter obvladovanju skladiščnega poslovanja in skladiščne tehnologije. Je avtor strokovnih člankov na temo označevanja in črtne kode, član združenja ZELO in pooblaščen inženir pri IZS.