Vodenje skladišča v koraku s časom

Predstavljajte si skladišča prihodnosti, v katerih za odčitavanje črtnih kod ne bomo več rabili terminalov, ampak bomo zgolj usmerili svoj pogled. V videu si iz prve roke, z vidika operaterja, oglejte, kako učinkoviti bodo zaposleni v praksi.

Opazimo lahko, da se tehnologije v sistemih za skladiščno poslovanje pospešeno razvijajo in optimizirajo. Dobro vzpostavljeni WMS sistemi in inovativne tehnologije (nedavno smo govorili o glasovnem vodenju skladišč) pridobivajo na pomenu na vseh frontah – pri hitrosti, agilnosti, učinkovitosti, zmanjševanju števila napak, obvladovanju zalog, zadovoljstvu strank ter omogočanju boljšega zdravja zaposlenim.

Papirno vodenje skladišč, ravno zaradi mnogih prednosti WMS sistema, na strani vseh sodelujočih v procesu oskrbne verige, praktično izumira. Digitalizacija, ki vstopa na vsa področja vsakdanjega življenja, nujno vstopa tudi v vsako skladišče, ki bo danes in v prihodnje ostalo konkurenčno na trgu ter delovalo z visokim izkoristkom.

Kakšen WMS sistem uporabljate v vašem skladišču?

V blogu preverite, ali katere izmed pozitivnih učinkov opažate pri vašem WMS sistemu.

Naše stranke največkrat poročajo, da so pridobile:

  • Natančne informacije, komu so kaj poslali, kdaj in kdo – pridobljene z enim klikom kadarkoli
  • na 99,98 % povišana notranja natančnost dela v skladišču
  • 20 – 30 %  dvig produktivnosti pri prehodu iz dela na papirju na delo z uporabo WMS
  • Natančne informacije o zalogah po lokacijah in drugih kriterijih (datumi, serijske številke, …)
  • optimalna izkoriščenost prostora zaradi možnosti kaotičnega načina uskladiščevanja, tudi za 30%
  • Poročila o blagu (kje je v skladišču, komu je bilo poslano,…), o aktivnostih (statusi nalogov za izdajo, prejem…) in o ekipi (produktivnost –kaj je bilo narejeno, kdaj je bilo narejeno, po katerih nalogih …)

 

V kolikor bi si želeli, da pregledamo in ovrednotimo delovanje vašega skladišča ter vam predlagamo kakšno dobrodošlo spremembo, smo z veseljem na voljo za pomoč.

SHARE
Mag. Aleš Habič je strokovnjak s področja sledenja materialnih tokov v proizvodnji in skladišču. V Špici je zaposlen kot vodja projektov in svetovalec pri izbiri tehnologije označevanja izdelkov, palet, ter obvladovanju skladiščnega poslovanja in skladiščne tehnologije. Je avtor strokovnih člankov na temo označevanja in črtne kode, član združenja ZELO in pooblaščen inženir pri IZS.