Študija primera: Frontman WMS v skladišču Rox

Frontman WMS je pohitril delo in olajšal poslovanje v skladišču
Izziv

Rox logistika slikaRox ima eno večjih skladišč na Hrvaškem. V njem je zaposlenih 32 ljudi na 4.000 kvadratnih metrih z 2.800 paletnimi mesti. Ukvarjajo se z distribucijo blaga široke potrošnje. Zaradi stalnega širjenja obsega poslovanja je prišlo do potrebe po rešitvi, ki bi optimizirala delo v skladišču in ki bi bila integrirana z njihovim ERP sistemom.

Zaradi predhodnega dobrega sodelovanja s Špico na področju upravljanja terenske ekipe (Frontman SFA) ter kasneje videonadzora, kontrole pristopa in evidence delovnega časa (Time&Space), je Rox izbral Špico tudi za optimizacijo procesov v skladiščnem poslovanju. Zaradi regionalne prisotnosti Špice in dejstva, da gre za globalno rešitev, so za optimizacijo skladišča izbrali Frontman WMS– Accellos.

Rešitev

Špica je Frontman WMS rešitev implementirala korak za korakom, ker je namestitev potekala hkrati s selitvijo skladišča na drugo lokacijo. Po pregledu trenutnih procesov v skladišču in pripravi dokumenta za izvedbo projekta, so se začela dela na integraciji ERP sistema Point s Frontman WMS. Ko je bilo skladišče urejeno in opremljeno s črtnimi kodami, je Špica izvedla izobraževanje uporabnikov sistema. V Roxu so na nov sistem dela prešli hitro in brez težav.

Rezultat

Rox skladišče slikaFrontman WMS je pohitril delo v skladišču. Danes za enako količino dela potrebujejo devet zaposlenih manj, hitrost dostave se je z 72 ur zmanjšala na 24 ur. Sistem jasno prikaže produktivnost posameznega člana ekipe, kar se pozna tudi pri zadovoljstvu zaposlenih, saj so zaradi večje natančnosti dela zmanjšali izhodno kontrolo. Po uvedbi WMS je manj napačnih dobav, potniki pa so prek svojih Frontman tablic stalno povezani s skladiščem.

Rox je s Frontman WMS-jem zadovoljen in že razmišlja o naslednjih korakih: implementaciji Frontman WMS v svoje druge podružnice v regiji in uporabi naprednih funkcionalnosti sistema, s katerimi bodo še dvignili nivo svojega poslovanja.

Več študij primerov lahko najdete tukaj. Pri optimizaciji delovanja vašega skladišča bomo z veseljem svetovali tudi vam.

Oskrbna veriga slika

SHARE
Mag. Aleš Habič je strokovnjak s področja sledenja materialnih tokov v proizvodnji in skladišču. V Špici je zaposlen kot vodja projektov in svetovalec pri izbiri tehnologije označevanja izdelkov, palet, ter obvladovanju skladiščnega poslovanja in skladiščne tehnologije. Je avtor strokovnih člankov na temo označevanja in črtne kode, član združenja ZELO in pooblaščen inženir pri IZS.