SimulScan – odčitavanje več črtnih kod hkrati

SimulScan je Zebrino orodje, ki omogoča, da na Zebrinih mobilnih terminalih z enim samim skeniranjem odčitamo več črtnih kod in drugih podatkov naenkrat. To je posebej koristno, kadar moramo prebrati več črtnih kod ali evidentirati še druge podatke, kot so podpis in tekst.

Kako deluje SimulScan?

SimulScan lahko hkrati odčita:

 1. Do 20 črtnih kod naenkrat
 2. Podatke z obrazcev, ki jih terminal samodejno prenese podatke v program:
  1. slike,
  2. besedilo,
  3. telefonske številke,
  4. podpis (če je ta neustrezen, program na to opozori),
  5. potrditvena polja.

SimulScan deluje tako, da v programu shranimo šablono za obrazce, ki jih nameravamo odčitavati in definiramo, katero polje s šablone se prenaša v katero polje v programu. Tako terminal ve, kje naj pričakuje kateri podatek in avtomatsko prenese razpoznano vsebino v program.

Na ta način se delo uporabnikov bistveno pohitri in avtomatizira, kar pomeni prihranek časa in boljšo točnost podatkov (saj je možnost napak zaradi odprave ročnega pretipkavanja zmanjšana).

Področja uporabe

Kurirji: Najpogosteje se SimulScan uporablja pri kurirskih opravilih, saj tam avtomatsko odčitavanje in prepoznavanje podatkov z nalepke na paketu bistveno poenostavi in pohitri proces predaje paketa.

Skladišča: poleg kvantitativnega sprejema, se tam vrši tudi odčitavanje serijskih številk. Če pride 100 naprav, je treba 100 paketov odčitati ročno. SimulScan to izvede tako, da skladiščni delavec odčita vseh 100 kod naenkrat in v programu le še izvede preverjanje.

Proizvodnja: SimulScan poenostavi procese sledenja blaga in validacije, saj z enim branjem prenesemo s šablon podatke kaj je že bilo vgrajeno ter podatke o pol/izdelku samem kot tudi o njegovi proizvodni sledi.

Licenciranje in izobraževanje

Vsak Zebrin terminal je že opremljen z basic SimulScan-om, za odčitavanje na primer več kot 10 črtnih kod, pa se oprema licencira v višini približno 15 dolarjev na uporabnika.

V terminalu je shranjena demo aplikacija, tako da lahko uporabniki hitro definirajo, kakšne šablone potrebujejo in se naučijo dela s SimulScan-om.

Za več informacij, prenesite Zebrino brošuro o SimulScan-u na naši spletni strani >>>

SHARE
Andraž Stošić je strokovnjak za mobilno računalništvo, avtomatsko identifikacijo, podatkovne baze in brezžična WiFi omrežja. Kot Špičak je sodeloval pri večini večjih Špicinih projektih, ki zahtevajo integracijo, sistemsko konfiguracijo in izobraževanje ključnih uporabnikov. Na Fakulteti za organizacijske vede je diplomiral iz Organizacije informacijskih sistemov, sicer pa je po duši roker, ki v prostem času rad odigra partijo nogometa ali pa v poznih večernih urah pogleda kakšno filmsko uspešnico.