RFID v trgovini

Pozor, trgovci: čas je, da ponovno pogledate RFID

RFID tehnologija je v zadnjem času pokazala občuten napredek, vedno več trgovskih in dobavnih verig že uporablja RFID v vsakodnevnem poslovanju. Morda ne prav za vse tipe artiklov, gotovo pa je, da je RFID že primeren za označevanje in sledenje dražjih kosov, kot so na primer oblačila in obutev. Najbolj znana velika uporabnika sta ZARA in DECATHLON. Najbolj prepričljiv razlog za uvedbo RFID pa je dokazan povratek investicije.

Decathlon_LogoMarks_and_Spencer_aiZara-LOGO-blackwhite

Če do sedaj niste raziskali RFID tehnologije, je zdaj pravi trenutek, pri tem pa upoštevajte naslednje konkretne koristi RFID tehnologije v oskrbni verigi:

  1. Hitrejši postopek na blagajni. Pultni RFID čitalec na blagajni sam prepozna artikel, blagajniku ni potrebno iskati listka s črtno kodo in se lahko bolj posveti kupcu in mu ponudi še dodatne artikle.
  2. Manj “out-of-stock” situacij. Z uvedbo RFID identifikacije posameznih artiklov lahko out-of-stock situacije zmanjšate za 60-80 %. Natančno boste imeli pregled nad lokacijami vseh artiklov, hitreje jih boste lahko našli in premaknili na prave prodajne police, kupcem pred oči.
  3. Hitrejši premiki blaga med posameznimi prodajni mesti. Ko boste sproti imeli pregled nad lokacijami vseh artiklov, boste lahko izvajali avtomatične premike artiklov na tista prodajna mesta, kjer kupci dejansko iščejo konkreten artikel v določeni barvi, številki.
  4. Povečana prodaja. Izkušnje so pokazale, da lahko z uvedbo RFID povečate prodajo tudi do 19 %, število izvedenih prodaj ravno tako za 6 %. Ker bodo vsi posamezni kosi artiklov vidni tako osebju, kot tudi kupcem, se poveča prodajni izplen. Seveda je to povezano tudi s hitrejšim postopkom na blagajni.
  5. Zmanjšani stroški dela pri inventurah. Natančnost stanja zalog v vašem računalniškem sistemu lahko s pomočjo RFID dvignete na 98 – 99,9 %. Ker vse premike vseh kosov lahko vedno spremljate v realnem času, se potreba po štetju blaga ob inventurah izredno zmanjša. Inventure skoraj odpadejo, saj se izvajajo hitro in skoraj avtomatsko.
  6. Zalogo v trgovinah lahko uporabite tudi za svojo spletno trgovino. Ker boste imeli vpogled v natančno zalogo vseh artiklov, lahko zalogo na prodajnih policah ponudite tudi v svoji spletni trgovini ali pa kupce s spleta za prevzem naročenega blaga usmerite v vašo najbližjo trgovino. Popolnoma lahko povežete fizične trgovine s svojo spletno trgovino, tako v prodajnem kot tudi v logističnem smislu.
  7. Boljša storitev za kupce. Ko kupec oblačilo pomerja v kabini, RFID čitalec prebere, kaj je kupec vzel s sabo in mu na ekranu predlaga kose oblačil, ki sodijo k izbranim artiklom ali mu zagotovi informacijo, katere druge velikosti so še na voljo v trgovini.

Če vas zanima, kako konkretno vam lahko pomagamo pri uvedbi RFID, se nam oglasite: info@spica.com

 

SHARE
Being part of the Spica management team for more than 15 years, Andrej Planina is considered a leading regional expert in the field of business mobile solutions and technologies for automatic identification. He obtained extensive knowledge working as a project manager for major organizations in the region. Well aware of the business aspects in information processes, Andrej is the author of some of Spica’s successful products. An award-winner for the best innovation for the "Intelligent safety control system“, he is regularly invited to share his knowledge as the lecturer at the University of Ljubljana (Faculty of Engineering and Computer Science, Faculty of Economics). When not working for Špica, he is a passionate wine taster and blogger. Find out more at https://vinovino.si/