Novost pri pravilnem označevanju predpakiranih živil

13. december 2016 je zadnji datum, do katerega morajo vsa podjetja v živilski industriji v celoti izpolniti zahteve Uredbe (EU) št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom.  Označevanje hranilne vrednosti predpakiranih živil bo s 13. decembrom 2016 postalo obvezno. Večina podjetij je svoje etikete prilagodila že leta 2014, ko je zakonodaja od njih zahtevala jasno označevanje alergenih sestavin. Zdaj mora biti na vseh predpakiranih živilih hranilna vrednost navedena v obliki tabele.

new-nutrition-facts-story-top

NiceLabel je razvil celovito rešitev, s katero lahko stranke v nekaj sekundah natisnejo ustrezne etikete z alergeni in prehranskimi sestavinami. Vsem vpletenim (oblikovalec etikete, tiskar, administrator sistema) ta rešitev omogoča upravljanje podatkov v enostavnem uporabniškem vmesniku, tako da podjetjem ni potrebno vlagati v zapletene podatkovne zbirke.

nutritions_print

 

“Podjetja v živilski industriji so zaradi nekaterih nesreč v preteklosti podvržena strogemu nadzoru. Predpisane zahteve se nenehno spreminjajo in tako bo tudi v prihodnje. To predstavlja težavo predvsem za majhna podjetja, ki nimajo oddelkov za zagotavljanje skladnosti in IT osebja, da bi se spopadala s temi izzivi. Ustvarili smo rešitev, ki jo bodo zlahka uporabljala tudi podjetja brez IT virov”, je zagotovil Ken Moir, direktor marketinga v skupini NiceLabel. “Poleg tega NiceLabel omogoča podjetjem povečati prožnost, natančnost in učinkovitost postopkov, s tem pa tudi konkurenčno prednost in večjo prodajo.”

Na povezavi dobite 30-dnevni dostop do NiceLabel rešitve za označevanje živil. V pomoč podjetjem v živilski industriji za enostavno zagotavljanje skladnosti je NiceLabel pripravil tudi brezplačno e-knjigo Vodnik po označevanju živil v EU. V njej so pojasnjeni štirje koraki, ki jih morajo podjetja opraviti, da bodo v celoti izpolnjevala predpisane zahteve.

V kolikor potrebujete še kakšne informacije glede označevanja živil in NiceLabel rešitve, sem vam z veseljem na voljo.

SHARE
Vodja rešitev za proizvodna podjetja.