Novi Frontman SFA uporabniki

Ob zaključku prvega kvartala leta 2016 lahko naredimo kratek pregled dogodkov na področju prodaje na terenu. Prvi trije meseci leta 2016 so bili za našo projektno skupino namreč zelo naporni, smo pa ekipo hkrati še okrepili.

Novi Frontman SFA uporabniki

ROX Hrvaška, Podravka Slovenija in Helios/Chromos na Hrvaškem zdaj uporabljajo Frontman SFA na Android tablicah. Naša ekipa zdaj dela še na treh drugih projektih, o katerih vam bomo seveda poročali, ko bodo zaključeni. Družina Frontman SFA uporabnikov je vedno večja in vsi uporabniki pravijo, da je rešitev odlična, vsak pa jo uporablja na svoj način.

Povečana Frontman SFA ekipa

Ožja Frontman SFA Špica skupina za uvajanje in podporo ima zdaj 5 članov, vsi so izšolani, vsi imajo za sabo že več projektov. Aleš je naš najbolj izkušen svetovalec, tako za poslovne kot tudi za tehnične zadeve, Emanuel je v direktnem vsakodnevnem stiku z uporabniki, Peter skrbi za vmesnike, Vlado za bolj zahtevne uporabnike starejše generacije Frontmana, Matija pa za podporo na Hrvaškem. Ekipo pa smo ravnokar okrepili še z vodjem projektov, ki mu je ravno tako ime Vlado.

Frontman na Windows tablicah

Razvoj je zdaj pripravil že tudi Windows 10 verzijo Frontmana, kar go razveselilo tiste, ki želite imeti tudi na terenu isti operacijski sisttem, kot v pisarni. Več o Windows verziji Frontmana preberite v daljšem opisu novosti.

Tiskanje na terenu

Z Windows verzijo Frontmana nam končno lahko tudi tiskamo s tablic in tako na primer lahko natisnemo naročilo, priporočilo ali kartico kupca. Več o Windows verziji Frontmana preberite v daljšem opisu novosti.

Davčne blagajne – fiskalizacija

Konec leta 2015 se je v Sloveniji ogromno govorilo in delalo na področju podpore za davčne blagajne. Kljub temu, da so bile končne zahteve FURS precej bolj obsežne, kot so napovedovali, smo jih v Frontmanu V5 podprli. Znamo tiskati QR ali Code128 črtno kodo, podprli smo nekaj tiskalnikov, vsak gotovinski račun se že s terena prijavi na FURS. Nekateri Frontman uporabniki so se odločili, da fiskalizirajo vsak račun, tudi če ni bil plačan z gotovino.

Pričakovanja za drugi kvartal 2016

V naslednjih mesecih pričakujemo 2-3 nove Frontman uporabnike, ki bodo začeli sistem uporabljati na terenu. Vsaj en projekt bo že na Windows tablicah. Bomo poleti videli, če se bodo moje napovedi uresničile.

SHARE
Being part of the Spica management team for more than 15 years, Andrej Planina is considered a leading regional expert in the field of business mobile solutions and technologies for automatic identification. He obtained extensive knowledge working as a project manager for major organizations in the region. Well aware of the business aspects in information processes, Andrej is the author of some of Spica’s successful products. An award-winner for the best innovation for the "Intelligent safety control system“, he is regularly invited to share his knowledge as the lecturer at the University of Ljubljana (Faculty of Engineering and Computer Science, Faculty of Economics). When not working for Špica, he is a passionate wine taster and blogger. Find out more at https://vinovino.si/