Nove rešitve/nove tehnologije za skladiščno poslovanje

Pozdravljeni,
čitalci in terminali črtne kode so nekakšna “stalnica”, ki se jim je v zadnjih letih pridružil še prenosni tiskalnik, da je uporabnik kar najbolj mobilen in fleksibilen (čita in tiska na zahtevo na mestu, kjer je to pač potrebno). Vendar smo ga postavili pred velik izziv, saj je “oborožen” z opremo, ki jo mora jemati v roke in odlagati pri svojem delu (tiskalnik je fiksiran za pas). To vnaša dodatno motnjo v delo in ga tudi upočasnjuje.

Ena izmed boljših rešitev, ki je v zaletu tudi v naši regiji (eno smo implementirali na Hrvaškem, druga je v implementaciji v SLO), je zagotovo glasovno komisioniranje (dotikamo se predvsem procesa komisioniranja). Rešitev omogoča povečano produktivnost ekipe in večjo natančnost kot delo s čitalci brez dodatne obremenitve za uporabnika. Rešitev je uporabljana vsakodnevno pri 1M+ uporabnikih, tehnologija je preskušena. Več o tem: http://www.spica.si/resitve/skladiscno-poslovanje/pregled/vocollect

No, zanimive pa so tudi smernice, kaj bi lahko v daljni prihodnosti pričakovali. Poglejte si video: http://www.scandit.com/2014/04/22/barcode-scanning-with-google-glass-pick-by-vision-app-video/. V tem trenutku v realnem svetu še neuporabno, vsekakor pa zanimivo.

PS: Naše konkretne rešitve za področje skladiščnega poslovanja so opisane tule: http://www.spica.si/resitve/skladiscno-poslovanje/pregled

lp, Aleš

SHARE
Mag. Aleš Habič je strokovnjak s področja sledenja materialnih tokov v proizvodnji in skladišču. V Špici je zaposlen kot vodja projektov in svetovalec pri izbiri tehnologije označevanja izdelkov, palet, ter obvladovanju skladiščnega poslovanja in skladiščne tehnologije. Je avtor strokovnih člankov na temo označevanja in črtne kode, član združenja ZELO in pooblaščen inženir pri IZS.