Nova direktiva o tobačnih izdelkih prinaša spremembe v FMCG sektorju

Kako najbolje obravnavati novo Direktivo o tobačnih izdelkih (TPD) in kakšen je njen vpliv na vašo produktivnost?

Nova direktiva vpliva na vse v dobavni verigi, od proizvajalcev do upravljavca dobavne verige, ki tobačne izdelke odpošlje na končno prodajno mesto kjer bo izdelek na voljo končnemu kupcu oz. potrošniku.

Nova direktiva o tobačnih izdelkih stopi v veljavo z dnem 20. 5. 2019. Vsi, ki so vključeni v dobavno verigo tobaka, bodo morali razmisliti, kako bodo ravnali v skladu s to novo, vseevropsko zakonodajo. Med drugimi zahtevami direktiva uveljavlja potrebo po zajemanju podatkov o sledenju premikov tobačnih izdelkov in slednje pravočasno poročati v EU centraliziran repozitorij.

Na koga in na kaj ima vpliv pa si lahko preberete v priloženem članku 72-SLO-019-crka zakona, ki je bil objavljen v novi izdaji revije INSTORE.

SHARE
Dragan Milutinović je na Špici zaposlen kot vodja prodajnih projektov SCM. Odgovoren je za področji celovitih rešitev za vodenje terenskih aktivnosti (prodaja in servis) in celovitih rešitev za spremljanje dostave in prevzema pošiljk na terenu (transport). Dragan je po izobrazbi magister poslovnih ved. Je navdušen športnik zaradi česar svoj prosti čas nameni različnim športnim aktivnostim.