Neverjetni potrošnikov vpliv na oskrbovalno verigo

Ko smo kot potrošniki med policami v trgovini, si ne moremo predstavljati, kako naši nakupi vplivajo na logistiko oskrbe trgovin. Melo bolje si to lahko predstavljamo, ko nakupujemo preko spleta. V obeh primerih pa je potrošnik tisti, ki sproži cel kup aktivnosti, da se police napolnijo ali da pošiljka naročenega blaga pride na dom.

  1. Potrošnik je diktator

Dr. Marko Cedilnik in dr. Brigita Gajšek v svoji knjigi “Logistika trgovinske dejavnosti” opisujeta, kako se je spreminjal vpliv na trgovino. V 50. letih 20. stoletja je bil proizvajalec kralj. Ponudba je bila manjša od povpraševanja. V 70. letih je zaradi večje proizvodnje kralj postal kupec. V 90. letih je ritem diktiral trgovec, ki je s svojimi aktivnosti držav v rokah tako kupce kot proizvajalce. V 21. stojetju pa je spet prišla prevlada kupca, tokrat tako močno, da avtorja pravita, da je potrošnik postal diktator.

2. Izpolnjevanje naročil je vedno bolj zahtevno

Kupci imajo na voljo ogromno artiklov v veliko izvedbah. Vsak kos je skoraj unikat in take unikate je potrebno dostavljati kupcu, bodisi na dom bodisi na prodajne police. Vsi potrošniki pričakujejo svoje priljubljana izdelke imeti vedno in povsod na dosegu roke.

3. Vedno več vedno manjših paketov

Minili so časi rednih večjih tedenskih napukov. Tudi potrošniki si doma ne želijo kopičiti večjih zalog, zato kupujemo večkrat, po malem in sproti.

4. Vedno več je vračil

Za povečevanje prodaje proizvajalci obljubljajo, da bodo v primeru nezadovoljstva sprejeli vračila izdelkov. To je še posebej izrazito pri internetni prodaji, ko artikla sploh ne vidimo, dokler ne pride k nam domov. Normalno je, da ga občasno želimo vrniti. Vračila so za trgovce, logiste in za proizvajalce huda mora.

5. Povečujejo se zahteve po hitri dostavi, časovna okna za dostavo se ožajo

Vedno manj smo doma, vedno bolj smo mobilni in zato imajo kurirji težavo dostavili naročene izdelke. Znajdejo se s sosedi, z bencinskimi črpalkami in podobno. Je pa to še dodatna logistična komplikacija, ki samo draži “last-mile” dostavo.

6. Vedno več je omejitev pri dostopih v urbana področja

Urbana središča postajajo območja brez prometa. Vedno več ljudi živi na področjih, kamor dostavna vozila ne morejo brez zapletov. Kurirji in logisti se znajdejo s kolesi, ki pa imajo tudi svoje omejitve. Si predstavljate dostavo pralnega stroja s kolesom? 🙂

7. Vse to povečuje neučinkovitost oskrbovalne verige

Vse navedeno povečuje kompleksnost in povečuje stroške v oskrobovalni verigi. Ker pa so te situacije potrošnikom večinoma skrite, za to niso pripravljeni dodatno plačati. Če bodo potrošniki vztrajali pri tako dobri storitvi dostave na dom, bodo logisti in trgovci morali začeti zviševati cene za dostavo, ni druge rešitve. Lahko pa se bo del potrošnikov odločil, da bodo še vedno kupovali na veliko in da bodo sami hodili v trgovine. Kako bi se odločili vi?

SHARE
Being part of the Spica management team for more than 15 years, Andrej Planina is considered a leading regional expert in the field of business mobile solutions and technologies for automatic identification. He obtained extensive knowledge working as a project manager for major organizations in the region. Well aware of the business aspects in information processes, Andrej is the author of some of Spica’s successful products. An award-winner for the best innovation for the "Intelligent safety control system“, he is regularly invited to share his knowledge as the lecturer at the University of Ljubljana (Faculty of Engineering and Computer Science, Faculty of Economics). When not working for Špica, he is a passionate wine taster and blogger. Find out more at https://vinovino.si/