Kioski – nepogrešljivi že od 1977

fullWidthImage_adapt_full

Samopostrežni kioski so v pomoč strankam pri dostopanju do ključnih informacij že od aprila 1977. Da postavim v perspektivo – to je obdobje pred Windowsi, Applom ter tudi mesec dni preden se je svetu predstavila disfunkcionalna družina Jedijev. Nova študija Grand View Research ugotavlja, da se trg samopostrežnih tehnologij nikakor ne upočasnjuje – pravzaprav celo predvidevajo, da bo do leta 2022 dosegel vrednost čez $39 miljard. V študiji izpostavljajo:

“Do leta 2022 bodo kioski imeli 21-odstotni tržni delež, saj omogočajo uporabniku prijazno reševanje kompleksnih problemov v zdravstvu, trgovini ter drugih panogah”

 

Kaj je torej gonilo te rasti? Kot omenjajo v poročilu, lahko velik del tega pripišemo povečanemu povpraševanju v razvijajočih se državah.

Kar se je pred 40 leti na Univerzi v Illinoisu – Urbana-Champaign začelo kot orodje za to, da so se študenti lažje orientirali po kampusu in pregledovali predavanja, je danes vseprisotna, interaktivna, samopostrežna rešitev, ki jo zasledimo v praktično vsakem segmentu uporabniške izkušnje.

1426083209623Zahvaljujoč napredkom v tehnologiji (zaslon na dotik in tablice) ter naraščujočemu številu aplikacij, trgovci, letalske družbe, lekarne in hoteli čedalje bolj izkoriščajo prednosti uporabe kioskov ter povezanih tiskalnikov. Ne le, da lahko na ta način postrežejo večje število strank, ampak lahko vsak stik stranke s kioskom uporabijo za izboljšanje uporabniške izkušnje ter povečanje zvestobe blagovni znamki.

kps_coupon1Kioski omogočajo podjetjem stroškovno učinkovito razvijanje intuitivnih aplikacij, ki ustrezajo povpraševanju, v segmentih transporta (check-in na letališču, prodaja vozovnic), hotelirstva (pregled ponudbe in naročila v restavracijah), zdravstva (naročilo in prevzem zdravil) in nakupovanja (kuponi, iskanje artiklov, prevzem blaga). Z vsako aplikacijo omogočimo dvig samopostrežnih storitev na višjo raven interakcije in neposrednosti ter kreiramo priložnosti za zvišanje prihodkov. Hkrati govorimo tudi o čitalcih črtnih kod, ki  omogočajo osebju odčitati praktično katero koli črtno kodo z visoko hitrostjo – naj bo prikazana na zaslonu pametnega telefona, na umazani nalepki ali poškodovani kartici. Funkcionalnost tiskanja pa prinaša kupone, darilne bone in informacije na dlani.

Špica ima dolgo zgodovino podpore podjetjem, ki so tako pametna in povezana, kot je svet, v katerem živimo. Ne glede na to, kje se nahaja stranka – na letališču, v nakupovalnem centru, lekarni ali trgovini – je asistenca s pomočjo interaktivnih kioskov vedno na dosegu roke. Od kioskov, ki na hodnikih omogočajo poizvedbo o ceni in zalogi, do takšnih, ki nudijo multimedijsko izkušnjo, naročanje na ekranu in takojšnjo glasovno ali video povezavo z osebjem, obstaja ogromno možnosti samopostrežnih storitev, ki so na voljo podjetjem in njihovim strankam. In kot so se kioski izkazali za dolgoročno tehnologijo, se je tudi Špica izkazala kot tehnološki partner na dolge proge.

V kolikor želite izvedeti več o rešitvah na področju samopostrežnih kioskov, bomo veseli, če nas kontaktirate in pripravili vam bomo predstavitev, kako izboljšati nakupno izkušnjo in optimizirati prodajni proces v trgovini. Pošljite e-mail na info@spica.com ali meni ter preverite komplementarnost kiosk rešitev z obstoječimi operacijami za še višjo dodano vrednost, ki vas diferencira od ostalih trgovcev.

SHARE
Karel Stanovnik is responsible for the time and attendance solutions at Spica. In his work, he combines expertise and business benefits for companies. He is passionate about optimizing business processes and their effectiveness. Karel is recognized for his excellent customer service, a constant search for improvements and a sharp sense of putting breakthrough technologies into the everyday business of companies.