Kam nalepiti črtno kodo?

Stranke se na nas pogosto obračajo z vprašanjem, kako in kam nalepiti črtno kodo na različnih osnovnih sredstvih, da bo obstojna, obenem pa bo pri popisu lahko dostopna. V pomoč smo pripravili izvleček z glavnimi napotki.

Način označevanja osnovnih sredstev

Vsako osnovno sredstvo mora biti označeno s črtno kodo. Črtna koda je natisnjena na metalizirano etiketo velikosti 50×25 mm, ki jo je potrebno nalepiti na osnovno sredstvo. Za vsako vrsto osnovnih sredstev je potrebno določiti enotno mesto lepljenja etikete.

Osnovno pravilo za lepljenje etiket je, da jih je potrebno nalepiti na čim bolj vidno mesto, vendar ne izpostavljeno mehanski obrabi. Preden etikete lepite, je potrebno površino, na katero lepite dobro očistiti (alkohol) in nato osušiti! Površina mora biti čimbolj gladka. Nekaj dni po lepljenju etiket bo lepilo dokončno “prijelo”. Etikete niso občutljive na vlago in na temperature do 150 stopinj Celzija. Priporočamo lepljenje na navpične površine.

Način označevanja nahajališč

Vsako nahajališče mora biti označeno z etiketo s črtno kodo. Te etikete niso metalizirane in se navadno lepijo na vhodna vrata v nahajališče/prostor. Priporočamo lepljenje na zunanjo zgornjo stran podboja vrat, na enak način kot etikete za osnovna sredstva.

Primer napotkov lepljenja etiket na osnovna sredstva v referenčni bolnišnici

V kolikor bi želeli personaliziran nasvet pri kakšnem izzivu označevanja osnovnih sredstev v vašem podjetju, me kontaktirajte.

 

SHARE
Karel Stanovnik is responsible for the time and attendance solutions at Spica. In his work, he combines expertise and business benefits for companies. He is passionate about optimizing business processes and their effectiveness. Karel is recognized for his excellent customer service, a constant search for improvements and a sharp sense of putting breakthrough technologies into the everyday business of companies.