Kakšne koristi imajo od tablic potniki?

Ko se z direktorji ali vodji prodaje pogovarjam o Frontman tablicah, ki jih bodo prejeli potniki, se občasno še vedno zgodi, da pozabimo na najbolj številčne uporabnike tablic – na potnike. Slabo bi se počutil, če bi potnikom otežil njihovo vsakodnevno delo, če bi zaradi Frontmana morali delati nekoristne postopke, če bi zaradi Frontmana prodali manj in slabše.

Zato se nekaj mesecev po uvedbi Frontmana,poskušam vsaj za nekaj ur na terenu pridružiti enemu od potnikov, da iz prve roke slišim njihovo mnenje. Pogosto se zgodi, da potniki sistem uporabljajo drugače, kot je bilo zamišljeno v pisarnah in da najdejo svoje koristi in svoje unikatne načine uporabe. Pa to ni nič narobe – ljudje so pač iznajdljivi. In iznajdljivi so navadno bolj uspešni od poslušnih sledilcev. Narobe bi bilo, če potnikov ne bi poslušali ali če pri naslednjem projektu ne bi upoštevali preteklih izkušenj.

Ko uvajamo sistem za upravljanje s potniško ekipo, nikoli ne pozabimo na potnike.

Ključen pomen tablic za potnike

Najbolj pomembno za potnike je gotovo to, da so podatki na tablicah pravilni in da vse, kar potniki vnesejo v tablice, dobi nek epilog. Da nekdo pogleda, kaj so vnesli kot zapisnik obiska. Da reagira na podatke o ceni konkurence. Da nekdo reši zajete reklamacije. Da pogleda fotografije s prodajnih mest… Skratka, potniki morajo sistemu popolnoma zaupati.

Druga glavna prednost tablic za potnike pa je v tem, da imajo vedno vse informacije pri roki oz. pod prsti. Ne samo zaloge, cene in pretekli obiski z vsemi zaznamki, temveč tudi prodajne kataloge, tehnične liste, letake in prospekte.

Najbolj vesel sem, ko potniki ob kavi po šolanju iskreno povedo, kako zadovoljni in navdušeni so nad Frontmanom in da si ne predstavljajo več dela brez njega.

Takih zadovoljnih potnikov je vedno več. Frontman smo postavili že v več kot 20 podjetjih v več državah. Podravka, Helios, Celeia, Dr. Oetker, E-net, Agrolit, Unichem, Ljubljanske mlekarne, ROX,… Preberite tudi o teh novostih: http://blog.spica.com/slo/novi-frontman-sfa-uporabniki/

Anekdota

Enemu od podjetij smo dali v uporabo tablice, ki so bile v ovitkih take barve, kot je glavna barva logotipa podjetja – svetlo zelene. Nihče od nas ni pomislil, kako bodo na to reagirali potniki. In bili so neverjetno nesrečni! Moška potniška ekipa, ki prodaja tehnične artikle gradbincem in obrtnikom, je dobila SVETLO ZELENE torbice za svoje tablice. Uporabljali so jih s precejšnjim odporom, vse jim je bilo težko narediti, na srečo pa smo to hitro opazili in jim dali črne usnjene torbice. Razpoloženje se je hitro spremenilo na bolje.

 

SHARE
Being part of the Spica management team for more than 15 years, Andrej Planina is considered a leading regional expert in the field of business mobile solutions and technologies for automatic identification. He obtained extensive knowledge working as a project manager for major organizations in the region. Well aware of the business aspects in information processes, Andrej is the author of some of Spica’s successful products. An award-winner for the best innovation for the "Intelligent safety control system“, he is regularly invited to share his knowledge as the lecturer at the University of Ljubljana (Faculty of Engineering and Computer Science, Faculty of Economics). When not working for Špica, he is a passionate wine taster and blogger. Find out more at https://vinovino.si/