Kako pričeti z inventuro – video

Ko se bliža novo leto, se v podjetjih in organizacijah najobičajneje prične izvajati letna inventura – popis osnovnih sredstev.

Špicina rešitev Frontman Find je namenska digitalna rešitev, ki preko odčitavanja črtnih kod, nameščenih na osnovna sredstva, poskrbi za enostavno in nestresno inventuro.

Ker se del znanja o tem, kako se inventura izvede, v letu dni pogosto pozabi, smo pripravili kratek, 5 minutni video, ki prikazuje potek priprave na popis osnovnih sredstev:

  • kako v Frontman Find naredimo novo inventuro (in po možnosti zaklenemo pretekle inventure)
  • kako uvozimo podatke iz ERP programa v program Frontman Find in
  • kako sveže podatke prenesemo na ročne terminale.

Postopek popisovanja z ročnimi terminali bo prikazan v prihajajočem videu.

Želimo vam uspešno inventuro, če pa slučajno še nimate ustrezne rešitve za popis osnovnih sredstev, ali pa razmišljate o nadgradnji, vam več informacij ponujamo na naši spletni strani: http://www.spica.si/resitve/popis-osnovnih-sredstev.

SHARE
Karel Stanovnik je na Špici odgovoren za področje trgovske panoge in rešitev pri upravljanju osnovnih sredstev. Pri dnevnem delovanju združuje strokovno znanje in poslovne koristi za podjetja. Pri svetovanju se čuti njegova strast do optimizacije poslovnih procesov in njihove učinkovitosti. Odlikuje ga posluh za stranke, stalno iskanje izboljšav in izostren občutek za umestitev prebojnih tehnologij v vsakdanje poslovanje podjetij.