Kako nadzorovati 570 ključev?

Creone Hong Kong

Letališče Hong Kong Airport je v decembru 2015 odprlo nov terminal Midfield, lociran zahodno od Terminala 1. Dodaten terminal pokriva območje 410.000 kvadratnih metrov in ima kapaciteto sprejeti 10 milijonov potnikov letno.

Creone_keybox_smallCreone, katerega slovenski distributer je Špica International, je v sodelovanju s podjetjem Keytech, distributerjem v Hong Kongu, na terminalu uredil varen sistem nadzora za 570 ključev, razdeljenih v dva različna sistema. KeyBox omarica, na sliki na levi,  je namenjena shranjevanju glavnih ključev, sistem KeyRack, na sliki spodaj, pa shranjevanju podpornih ključev.

 

Creone_keyrack_smallSistem se bo v glavnem uporabljal v namen distribucije ključev med pogodbeniki, ki bodo delali na letališču. Ti namreč dnevno potrebujejo različne ključe, da lahko opravljajo svoje delo. Pred namestitvijo sistema je predaja pravih ključev pravemu pogodbeniku zahtevala veliko administracije in dela, kakor ga je zahteval tudi nadzor nad tem, ali so bili vsi ključi vrnjeni po dogovoru. Z novim Creone sistemom bodo pogodbeniki lahko sami dvignili ključe, ki jih potrebujejo, uprava letališča pa bo imela spletni pregled nad statusom vseh ključev in točno vedela, kateri ključi so v danem trenutku v obtoku.

Hong Kong Airport želi z namestitvijo sistema zvišati varnost in nadzor nad vsemi ključi ter obenem zmanjšati količino časa, ki ga za upravljanje s ključi porabijo trenutno. V kolikor bi bile tovrstne prednosti v interesu tudi vam, vam z veseljem svetujem.

SHARE
Jan Makoter je v Špici zaposlen kot vodja prodajnih projektov. Diplomiranega ekonomista odlikujejo številne izkušnje na področju implementacije informacijskih tehnologij v podjetjih, zaradi česar je pri strankah še posebej priljubljen kot svetovalec za oceno rentabilnosti in primernost investicij IT opreme. Za vsa vprašanja vam je na voljo na: jan.makoter@spica.com